FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH zatvara "divlje" prijelaze prema Crnoj Gori

SARAJEVO, 29. travnja 2013.(Hina) - Vlasti Bosne i Hercegovine će tijekom ljeta poduzeti mjere kako bi zatvorili "divlje" granične prijelaze i s Crnom Gorom nakon što je riješen takav problem na granici s Hrvatskom, najavio je tajnik Ministarstva sigurnosti BiH Bakir Dautbašić.

U izjavi koju u ponedjeljak prenose banjolučke "Nezavisne novine" Dautbašić je kazao kako je planirano da BiH zatvori 22 nezakonita prijelaza, a isto toliko bi ih trebale zatvoriti i vlasti Crne Gore.

Riječ je uglavnom o šumskim cestama i stazama koje koristi lokalno stanovništvo u pograničnom području, no preko njih se često odvija i šverc različitih roba.

"Nakon zatvaranja 'divljih' prijelaza s Hrvatskom, ostale su još Crna Gora i Srbija. Ovakvih prijelaza prema Srbiji ima šest i neki su duž Drine, no nisu toliko prioritetni kao ovi (s Crnom Gorom)", kazao je Dautbašić.

Ministarstvo sigurnosti BiH već je raspisalo natječaj za izvođenje radova koji uglavnom podrazumijevaju postavljanje rampi, a lokalnom bi stanovništvu u takvim slučajavima bili dostupni ključevi.

U drugim slučajevima ilegalni će prijelazi biti zatrpani zemljom ili zapriječeni betonkim blokovima.

Cijeli projekt financira se iz donacije koju je osigurala Švicarska.

Ranije je na granici između BiH i Hrvatske zatvoreno čak 116 ilegalnih graničnih prijelaza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙