FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Za grad: otvorenjem Branimirove povećat će se gužve

ZAGREB, 27. travnja 2013. (Hina) - tranka Za Grad ocijenila je danas da se otvorenjem Branimirove ulice u Zagrebu neće riješiti već još više povećati prometni problemi, jer iako će se kratkoročno ubrzati dolazak automobilom do središta Zagreba, gužve na toj relaciji i u samom centru dugoročno će se povećati.

U svijetu već godinama postoji izreka "Ako gradiš, oni će doći" što dobro opisuje ono što se događa s prometnom potražnjom, ukoliko gradimo nove ceste, olakšavamo prijevoz automobilima i još većem prometnom zagušenju, ističe ta stranka u priopćenju.

Stranka Za Grad smatra da bi se Zagreb trebao ugledati na moderne europske gradove u kojima se prestalo s praksom izgradnje brzih cesti prema središtu grada, već se umjesto toga počelo stimulirati javni prijevoz, pješačenje i bicikle.

Za stotine milijuna kuna bačenih u izgradnju Branimirove ulice, mogla se smanjiti cijena karte javnog prijevoza za barem trećinu, mogao se ubrzati tramvajski promet odvajajući tračnice od automobila, mogle su se uvesti brze autobusne linije istok - zapad, moglo se izgraditi stotine kilometara kvalitetnih biciklističkih staza, zaključuje se.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙