FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kerum predvodio kolonu bikera i oldtimera na otvaranju splitske Zapadne obale

SPLIT, 25. travnja 2013. (Hina) - Više stotina bikera i oldtimera, na čijem je čelu bio gradonačelnik Željko Kerum vozeći motor, revijalnom je vožnjom prometnicom na Zapadnoj obali u Splitu danas kasno poslije podne obilježilo otvaranje te obale za koje je preuređenje investirano više od 85 milijuna kuna.

Kolona bikera i oldtimera okupila se kod stadiona Poljud te se kretala prometnicama do Zapadne obale, a zatim i tom obalom.

"Ovom vožnjom željeli smo dati na važnosti današnjeg otvaranja Zapadne obale i još jednom staviti do znanja da ona pripada građanima Splita", izjavio je Kerum nakon revijalne vožnje pikera i oldtimera koju je predvodio.

Na upit je li imao poteškoća vozeći jedan od motora, Kerum je rekao da nije pošto odranije ima iskustva u vožnji motorom.

U predvečernjim satima je, također u povodu otvaranja Zapadne obale, priređena Gastronomska fešta besplatnog jela i pića u kojoj je, kako je rečeno, podijeljeno više od 5000 obroka-morskih plodova, njoka i riže.

Zapadnom obalom organiziran je i mimohod Omiških gusara te prigodna atletska utrka učenika na 750 metara.

Na šetnici preuređene Zapadne obale na posebnim su pločama utisnuta imena i prezimena splitskim sportaša koji su osvajali odličja na olimpijskim igrama.

Program obilježavanja otvaranja Zapadne obale nastavit će se večerašnjim koncertom Olivera Dragojevića i Marijana Bana na pozornici koja pluta na moru. Riječ je o pozornici koja je prilikom današnje ceremonije otvaranja Zapadne obale bila postavljena na pontonu tik uz obalu, ali je potom odmaknuta od obale pedesetak metara za potrebe večerašnjeg koncerta te pluta na vodi.

"Ovo je prvi puta u povijesti da se u Splitu organizira koncert na plutajućoj pozornici", rekao je dogradonačelnik Splita Jure Šundov.

Za večerašnji dio programa najavljen je i vatromet na Zapadnoj obali.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙