FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavila se "Lista hrvatskih suverenista" za Europski parlament

ZAGREB, 28. ožujka 2013. (Hina) - Kandidati "Liste hrvatskih suverenista" za Europski parlament, zajedničke liste stranaka Akcija za bolju Hrvatsku (ABH) i Jedino Hrvatska Pokret za Hrvatsku predstavili su se danas u Zagrebu istaknuvši kako bi bilo šteta da svih 12 hrvatskih zastupnika u Bruxellesu budu poslušni eurofili.

Nositelj liste, glavni tajnik stranke Jedino Hrvatska - Pokret za Hrvatsku, Marjan Bošnjak rekao je da je u Bruxellesu potreban netko tko će zastupati one Hrvate koji su protiv članstva u EU pozvavši sve koji su na referendumu o pristupanju Republike Hrvatske EU glasali protiv da podrže njihovu listu.

"Mi smo mali narod, a EU će nas pregaziti politički, ekonomski i demografski", kazao je Bošnjak. Istaknuo je da Hrvatskoj u Bruxellesu treba nekoliko hrabrih i sposobnih suverenista koji mogu reći NE i koji bi iz Bruxellesa hrvatski narod upozoravali na smicalice i opasnosti koje nam prijete.

"Uniji treba poslati jasnu poruku da ima mnogo Hrvata koji ne žele EU, koji neće šutjeti i neće dopustiti da Unija gazi i uništava Hrvatsku", naglasio je Bošnjak.

Predsjednik ABH-a Željko Cvrtila kazao je da Hrvatska ulaskom u postaje mala, politički i ekonomski nevažna provincija unutar europske megadržave, a Hrvata će biti manje od jedan posto ukupnog pučanstva.

Upozorio je da će EU voditi zajedničku politiku azila što bi moglo dovesti do toga da Hrvatsku preplave mnogobrojni azilanti koji bježe iz kriznih žarišta Srednjeg istoka, Afrike i Azije, što može dovesti do povećane opasnosti od terorizma, a što će ugroziti hrvatski turizam i sigurnost.

Također, ističe, Hrvatskoj će ulaskom u EU prijetiti i navala jeftine radne snage iz istočnih zemalja poput Rumunjske i Bugarske, što će dovesti do iseljavanja školovanih Hrvata po cijeloj Europi. "Ako nas u EU čeka blagostanje, kako to da su Grčka, Irska, Portugal i Španjolska na koljenima, a drugi do grla zaduženi. Zašto se stvara krizni fond za spašavanje i eura i EU", upitao se Cvrtila.

Na "Listi hrvatskih suverenista" nalaze se i Mario Slaviček, Neđeljka Batinović, Slaven Šuba, Igor Jelčić, Mladen Panjako, Anđela Salapić, Jurica Štelma, Ivan Pepić, Antun Lauc te Igor Kovač.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙