FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otočni sabor: poskupljenje brodskih karata zbog manjka državnog novca

ZADAR, 25. travnja 2013. (Hina) - Od prvog lipnja brodske karte za otočane prosječno poskupljuju za 20 posto, dok za ostale putnike od 40 pa čak do 173 posto na nekim linijama, upozorio je danas na konferenciji za novinare u Zadru predsjednik Otočnog sabora Denis Barić.

"Rezultat je to manjka sredstava koje je Agencija za obalni linijski promet dobila ove godine iz državnoga proračuna za subvenciju brodskih i brzobrodskih linija. Manjak novca sada se pokušava naplatiti preko novčanika otočana i građana Hrvatske", kazao je Barić.

"Smatramo da se ovim poskupljenjem pokušava naše otoke pretvoriti u rezervate i karte pod ovim cijenama koje namjeravaju dignuti napraviti kao ulaznice u rezervate da se vidi kako se to tamo živi. Kako može osoba koja je podrijetlom s otoka ići sa svojom obitelji na otok i održavati svoju djedovinu. Ovo je još jedan način pored poreza na nekretnine da se ljude natjera da prodaju svoju djedovinu, jer je neće moći ne samo održavati, već je neće moći ni posjećivati", istaknuo je Barić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙