FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za srijedu, 24. travnja

ZAGREB, 24. travnja 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja za srijedu, 24. travnja koje ćemo popratiti fotografijama

SPLIT - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović nazočit će svečanom otvorenju Sajma i izložbe vojne opreme "ASDA" u Spaladium Areni (10 sati), gdje će biti i ministar obrane Ante Kotromanović te potpredsjednik Hrvatskoga sabora Nenad Stazić. Potom je predviđen odlazak na pokaznu vježbu Hrvatske ratne mornarice, Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, Bojne za specijalna djelovanja, Akro skupine "Krila oluje" te Pukovnije Vojne policije u lučici Poljud (11.30 sati).

ZAGREB - Hrvatski sabor nastavlja zasjedanje raspravom o Konačnom prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršavanju kazne zatvora kojim se propisuje da o uvjetnom otpustu zatvorenika odlučuje sud, a ne kao do sada povjerenstvo. O uvjetnom otpustu, prema konačnom prijedlogu zakona koji je dio paketa kaznenih zakona, odlučuje rješenjem županijski sud na čijem području zatvorenik izdržava kaznu i to u vijeću sastavljenom od tri suca. O uvjetnom otpustu moći će se odlučivati tek nakon što osuđenik izdrži polovinu kazne, a ne kao do sada jednu trećinu (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Sjednica Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije održat će se na temu "Vrednovanje učinaka i analiza Strategije suzbijanja korupcije iz 2008. godine". Među desetak najavljenih izlaganja su i ona Orsata Miljenića, ministra pravosuđa koji će govoriti o borbi protiv korupcije u svjetlu ulaska u EU, suca Vrhovnog suda Marina Mrčele koji će se osvrnuti na pet godina Strategije, zamjenika glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića koji će predstaviti europsko antikorupcijsko tijelo GRECO, dok će o pozitivnim i negativnim stranama u primjeni Strategije kao bivša predsjednica Vlade govoriti Jadranka Kosor (12 sati, dvorana Stjepana Radića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Odbor za informiranje, informatizaciju i medije Hrvatskoga sabora održat će sjednicu, na čijem su dnevnom redu prijedlozi odluka o razrješenju i imenovanju dijela članova Vijeća za elektroničke medije (13,30 sati, dvorana "Ivan Mažuranić", Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Odbor za ljudska prava i prava nacionalnih manjina i Odbor za informiranje, informatizaciju i medije održat će zajedničku tematsku sjednicu o slobodi govora i nacionalnoj ravnopravnosti u medijima u Hrvatskoj, s posebnim osvrtom na Hrvatskoj radioteleviziji (14 sati, dvorana Ivana Mažuranića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

RIJEKA - Sveučilište u Rijeci održat će konferenciju za novinare u povodu nedavne odluke Sveučilišnoga senata o osnivanju novoga Fakulteta za zadravstvene studije, na koju je suglasnost dalo i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. O budućoj djelatnosti i važnosti osnivanja te nove sastavnice govorit će ministar Željko Jovanović, rektor riječkog Sveučilišta Pero Lučin i dekan Medicinskog fakulteta u Rijeci Alan Šustić (10 sati, Rektorat Sveučilišta u Rijeci, mala svečana dvorana I. kat, Trg braće Mažuranića 10).

ZAGREB - U organizaciju Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH) održat će se okrugli stol na temu radnog zakonodavstva na kojem će biti predstavljene očekivane izmjene Zakona o radu, mjere za poticanje zapošljavanja te ostale informacije vezane uz radno zakonodavstvo koje direktno utječu na turistički sektor. Na okruglom stolu će, kako je najavljeno, sudjelovati ministar turizma Darko Lorencin i ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić (14,30 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1).

ZAGREB - Utakmica 8. kola Lige za prvaka PH za košarkaše između Zagreba i Jolly JBS-a (17 sati, dvorana u Trnskom).

ZAGREB - Druga utakmica polufinala doigravanja prvenstva Hrvatske za vaterpoliste između Mladosti i Juga CO (18, sati, bazen Mladosti uz Savu, Jug CO vodi sa 1-0 u pobjedama, a u finale će se plasirati momčad koja prva ostvari dvije pobjede).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Damir Senčar

Poslije podne: Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙