FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Washington demantira da razmatra sankcije Venezueli

WASHINTON, 23. travnja 2013. (Hina/AFP) - Washington je u utorak demantirao da razmatra sankcioniranje Venezuele nakon vrlo spornih predsjedničkih izbora koji su završili proglašenjem pobjede Nicolasa Madura, koji je zaprijetio odmazdom Sjedinjenim Državama u slučaju sankcija.

Nasljednik Huga Chaveza čiju pobjedu Washington još nije priznao, Maduro je izjavio da će poduzeti mjere protiv Sjedinjenih Država ako sankcioniraju njegovu zemlju jer ne prati američke preporuke o novom prebrojavanju glasova nakon predsjedničkih izbora 14. travnja.

"Nisam upoznat s pripremama sankcija protiv Venezuele", rekao je u utorak glasnogovornik State Departmenta Patrick Ventrell.

U nedjelju zamjenica državnog tajnika za Latinsku Ameriku Roberta Jacobson nije isključila moguće američke sankcije Venezueli u slučaju da ne bude novog prebrojavanja glasova predsjedničkih izbora koje osporava oporba.

"Ne možemo reći hoćemo li ili ne primijeniti sankcije", rekla je na tv kanalu CNN na španjolskom. Ventrell je rekao da trenutačno ne razmatraju tu mogućnost.

Nicolas Maduro je proglasio pobjedu nad Henriqeom Caprilesom s razlikom od 1,8 bodova, pa je oporba zahtijevala novo prebrojavanje listića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙