FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: kolnici mjestimice mokri i skliski

ZAGREB, 23. travnja 2013. (Hina) - Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni te skliski u većem dijelu zemlje, a magla smanjuje vidljivost na dionicama autoceste A1 između Karlovca i Bosiljeva 2 te od tunela Mala Kapela do čvora Otočac, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te na moguće odrone zemlje i kamenja na cestama u gorju.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kroz tunele Pod Vugleš i Javorova Kosa u smjeru Rijeke vozi se jednim trakom. Na autocesti A2 Zagreb-Macelj zbog radova između 30. i 33. kilometra vozi se dvosmjerno (zapadnim kolnikom).

Na autocesti A1 zbog radova u desnoj cijevi tunela Sveti Rok, zatvoren je vozni trak.

Do 26. travnja za sav promet zatvorena je državna cesta D121 na predjelu raskrižja Kapela (skretanje za otok Murter). Obilazno se iz smjera Šibenika i Zadra vozi preko Tribunja (LC65033) i Ivinja (LC65032), a obratno iz smjera Murtera.

Do 5. svibnja za sav promet zatvorena je dionica državne ceste D205 od petlje Gubaševo do križanja kod dvorca "Gjalski". Promet je preusmjeren na županijsku cestu ŽC2195 Zabok (D1)-Pavlovec Zabočki-Gubaševo-Veliko Trgovišće.

Danas, 23. travnja od 8 do 16 sati u Rijeci će se zbog radova u Osječkoj ulici voziti uz privremenu prometnu signalizaciju (čvor Škurinje- stanica za tehnički pregled Škurinje).

Zbog poplave prekinut je promet na državnoj cesti D414 u Stonu, na Pelješcu.

Danas je zbog radova zatvorena benzinska postaja Ježevo jug, na autocesti A3 Bregana-Lipovac.

S dolaskom povoljnijih vremenskih uvjeta u prometu je prisutan veći broj biciklista, mopedista i motociklista, pa policija i Hrvatski autoklub upozoravaju vozače ostalih vozila da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ove kategorije sudionika u prometu te da im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Trajekti i katamarani plove redovito, izvješćuje HAK.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙