FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završen Sajam pršuta u Sinju - svi pršuti iznimne kvalitete

ZAGREB, 20. travnja 2013. (Hina) - Šampioni ovogodišnjeg Sajma pršuta i suhomesnatih proizvoda u Sinju su, po ocjeni desetočlanog žirija, Mesnice MEL Lovrić iz Hrvaca i pršuti Mataš iz Ljubuškog.

Svim izlagačima koji su donijeli pršute na ocjenjivanje dodjeljene su zlatne diplome za kvalitetu jer su svi pršuti bili iznad prosječne kavalitete i ocijenjeni su najvišim ocjenama, rekao je prof. dr. Mirko Gugić, koji je predsjedao žirijem. Istaknuo je da je iznimno zadovoljan kvalitetom ovogodišnjih pršuta koji su bili na ocjenjivanju.

Sajam u Sinju jutros je svečano otvorio izaslanik predsjednika Republike Hrvatske, splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader. Istaknuo je kako je Županija uvijek podržavala brendiranje i davanje značaja pravom dalmatinskom pršutu kao iznimno važnom brendu Dalmacije te je pohvalio organizatora koji je ostvario cilj brendiranja te dalmatiske delicije.

Na Sajmu se svojim autohtonim proizvodima predstavilo 60-tak izlagača iz svih dijelova Hrvatske. Osim pršuta i trajnih suhomesnatih proizvoda posjetitelji su mogli kušati autohtone sireve, razne likere, vina, med, soparnik i uštipke.

Organizatorica Sajma, direktorica poduzetničkog centra Sinj Ana Barać rekla je kako je iznimno zadovoljna odazivom izlagača i posjetitelja sajma i naglasila kako je ostvaren cilj brendiranja Dalmatinskog pršta kojim će se Hrvatska predstaviti na tržištu Europske unije.

U prigodnom programu nastupile su sinjske mažoretkinje, članovi Udruge za očuvanje baštine Cetinskog kraja i sinjsko pučko kazalište, a Sajam je zatvorila dogradonačelnica Sinja Elena Perković Paloš.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙