FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tvrtka Vukelić ipak odustala od gradnje plastenika u Sinju

SINJ, 22. ožujka 2013. (Hina) - Tvrtka Vukelić d.o.o iz Splita ipak je odustala od gradnje plastenika u gospodarskoj zoni Kukuzovac u Sinju.

Predstavnik tvrtke Ivica Ezgeta, izjavio je danas da je tvrtka od posla odustala jer nije mogla čekati da sinjsko Gradsko vijeće donese promjenu urbanističkog plana kako bi se mogli izgraditi plastenici.

Prije nekoliko mjeseci tvrtka Vukelić iskazala je interes za ulaganjem 22 milijuna kuna, kako bi izgradila 100-tinjak plastenika u kojima bi uzgajala crne rajčice za farmaceutsku industriju.

Tvrtka je iskazala i namjeru gradnje spalionice smeća na deponiju Mojanka na Kukuzovcu, a u pismu namjere sinjskom gradskom vijeću tražili su da se detalji plan uređenja zone uskladi s potrebama njihovog projekta.

Gradsko je vijeće na zadnjoj sjednici odlučilo da se projekt, kao strateško ulaganje predstavi Vladi kako bi grad dobio garanciju realizacije, ali se to nije dogodilo jer su u međuvremenu u javost izišle informacije kako je tvrtka Vukelić d.o.o blokirana.

Ezgeta pak tvrdi kako firma uopće nije poslovala jer je otvorena tek prošle godine, a da je novac koji je trebao biti uložen u zonu na računima u stranim bankama. Sinj je ovim postupcima puno izgubio, a projekt će se realizirati negdje drugdje, jer već sada imamo zainteresiranih, zaključio je.

U pismu namjere tvrtka Vukelić d.o.o. jamčila je da će u prvoj fazi projekta zaposliti 250 radnika, a nakon toga još 100.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙