FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nepovoljna biometeorološka prognoza u iduća četiri dana

ZAGREB, 19. travnja 2013. (Hina) - Biometeorološke prilike u iduća četiri dana bit će razmjerno nepovoljne, zbog čega će meteoropati i reumatičari osjećati pojačane tegobe, izvijestio je danas Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

U subotu, 20. travnja, biometeorološke prilike će biti razmjerno nepovoljne, a nepovoljan utjecaj će biti nešto izraženiji na južnom Jadranu. Zbog toga bi osjetljivi ljudi mogli imati umjerene tegobe sa snom i umorom, a umjerene tegobe očekuju se i kod reumatičara te bolesnika s krvožilnim bolestima.

Nepovoljne biometeorološke prilike nastavit će se i u nedjelju, 21. travnja, osobito na južnom Jadranu. U takvim se okolnostima kod meteoropata očekuje razdražljivost, nesanica i glavobolja, te bolovi na mjestima ranijih ozljeda. Pojačane bolove mogu imati i reumatičari, a povećane tegobe očekuju se i kod kroničnih bolesnika s krvožilnim i gastroenterološkim bolestima.

U ponedjeljak, 22. travnja, nepovoljne biometeorološke prilike uzrokovat će nastavak tegoba kod meteoropata i kroničnih bolesnika. Meteoropati će patiti od glavobolje i nesanice, a kroničnim bolesnicima se preporuča izbjegavanje većih napora.

Nepovoljan vremenski utjecaj na ljude će slabiti u utorak 23. travnja, što bi većini trebalo donijeti poboljšanje stanja i smanjenje tegoba.

U većini zemlje koncentracija peludi drveća bit ce visoka. Koncentracija peludi korova bit će visoka na južnom Jadranu s dominacijom peludi crkvine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙