FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Opatiji skup o jezičnom pitanju zakonodavstva Europske unije

RIJEKA , 18. travnja 2013. (Hina) - Dvodnevna Međunarodna znanstvena konferencija o jezičnom pitanju zakonodavstva Europske unije u svjetlu pristupanja Hrvatske (Language Issues in EU Law in the Light of Croatian Accession) počet će sutra u Opatiji.

Organizatori konferencije su Jean Monnet Inter-university Centre of Excellence Opatija, grad Opatija i njemačka zaklada Hanns Seidel, a održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Konferencija ima vrlo važnu temu te će interdisciplinarno propitati povezanost prava, jezika i kulture zbog presudne uloge višejezičnosti u zakonodavstvu Europske unije, navode organizatori.

Osim pitanja višejezičnosti zakonodavstva, konferencija će se baviti i teorijskim pristupom pravnom prevođenju u Europskoj uniji, pravnim prevođenjem i poredbenim pravom, utjecajem engleskog jezika na prijevod zakonodavstva Europske unije, tumačenjem višejezičnog zakonodavstva Suda EU-a i drugim.

Govorit će se o potrebi nove pravne kulture, stvaranju hrvatskog nazivlja za pravne pojmove Europske unije i ulozi hrvatskog jezika u njoj te o novim izazovima za hrvatske suce.

Skup je namijenjen pravnicima i jezikoslovcima, prevoditeljima, sudskim tumačima i sucima.

Jean Monnet Inter-university Centre of Excellence u Opatiji, utemljen na Jean Monnet programu Europske komisije, od otvorenja u listopadu 2010. organizira međunarodne znanstvene konferencije o aktualnim pravnim i društvenim temama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙