FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Europski ulagači oprezni nakon četiri dana oštrog pada cijena

LONDON, 18. travnja 2013. (Hina/Reuters) - Na europskim su burzama cijene dionica jutros blago porasle, nakon oštrog pada četiri dana zaredom, no trguje se oprezno zbog slabih makroekonomskih podataka i poslovnih izvješća kompanija.

FTSEurofirst indeks 300 vodećih europskih dionica ojačao je do 9,30 sati 0,1 posto, na 1.149 bodova, nakon što je jučer zaronio na najnižu razinu od početka godine.

Istodobno su londonski FTSE, frankfurtski DAX i pariški CAC indeks bili u plusu između 0,2 i 0,4 posto.

FTSEurofirst indeks potonuo je od prošloga četvrtka 3,8 posto, što je njegov najveći četverodnevni pad od srpnja prošle godine. U odnosu, pak, na svoju najvišu razinu u četiri i pol godine, dosegnutu prošloga mjeseca, skliznuo je 5,1 posto.

I jučer su europske burze ujutro porasle, no poslijepodne su oštro pale, nakon niza slabih makroekonomskih pokazatelja i poslovnih izvješća kompanija.

„Čini se da jutros ima nekih ponuda za kupnju, no to se brzo može promijeniti, s obzirom da se čeka nekoliko značajnih gospodarskih podataka iz SAD-a, a posljednjih su dana gotovo svi pokazatelji razočarali. I dalje vjerujem da će FTSEurofirst skliznuti oko 7 posto s ovogodišnjeg vrhunca, stoga ima još prostora za pad“, kaže Peter Garnry, strateg u Saxo banci.

Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks jutros potonuo 1,2 posto, na 13.220 bodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙