FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Američki podaci potiču europske ulagače, Cipar zabrinjava

LONDON, 27. ožujka 2013. (Hina/Reuters) - Na europskim burzama jutros su najvažniji indeksi blago ojačali, ponajviše zahvaljujući rastu cijena dionica rudarskih kompanija i jučerašnjem jačanju indeksa na Wall Streetu.

FTSEurofirst indeks 300 vodećih europskih dionica bio je u 9,30 sati u plusu 0,4 posto, na 1.193,18 bodova.

Istodobno, londonski Ftse indeks bio je u plusu 0,07 posto, dok je frankfurtski DAX stagnirao, a pariški CAC bio u minusu 0,26 posto.

Na Wall Streetu je u utorak Dow Jones indeks dosegnuo novu najvišu razinu u povijesti, dok se S&P 500 rekordnoj razini primaknuo na samo dva boda, i to zahvaljujući boljem od očekivanja podatku o narudžbama trajnih dobara u veljači u američkoj industriji.

Dow Jones skočio je 0,77 posto, na 14.559 bodova, dok je S&P 500 porastao 0,78 posto, na 1.563 boda, a Nasdaq indeks 0,53 posto, na 3.252 boda

„Trenutna situacija u makro-okruženju je stabilna. Bez obzira na makro rizike koji bi mogli isplivati na površinu uslijed straha od širenja europske dužničke krize, očekujemo nastavak trenda rasta na tržištu“, kaže Atif Latif, direktor trgovanja u investicijskom društvu Guardian Stockbrokers.

Kako dodaje, volatilnost cijena mogla bi biti pojačana, jer investitori i dalje prate vijesti u vezi Cipra. Očekuje se da će tamošnja vlada uvesti mjera kontrole kapitala kako bi se spriječio odljev depozita iz ciparskih banaka, s obzirom da su štediše nervozni u vezi sigurnosti svojih pologa.

Na Tokijskoj burzi Nikkei indeks danas je ojačao 0,18 posto, na 12.493 boda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙