FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijera "8 donne e un mistero" riječke Talijanske drame

RIJEKA, 12. travnja 2013. (Hina) - Predstavu "8 donne e un mistero (8 žena i jedna zagonetka)" Roberta Thomasa u režiji talijanskog redatelja Tonija Cafiera premijerno je večeras izveo ansambl Talijanske drame riječkoga HNK Ivana pl. Zajca.

Tekst je napisao francuski autor Robert Thomas koje se bavio stripom i kniževnošću. Riječ je o crnoj komediji koja sadržava elemente drugih žanrova poput farse, groteske i krimića. Osam žena u osamljenoj vili na francuskom selu je suočeno sa umorstvom muškarca te među sobom pokušavaju pronaći ubojicu.

Glumile su Elvia Nacinovich, Miriam Monica, Elena Brumini, Anastazija Balaž Lečić, Alida Delcaro, Sabina Salamon, Rosanna Bubola i Giuseppe Nicodemo koji igra ulogu osme žene.

Scenograf je Stefano Katunar, kostimografkinja Sandra Dekanić, autor glazbe Vlado Prohaska a dizajner svjetla Predrag Potočnjak.

Redatelj Toni Cafiero, rođen u Švedskoj a odrastao u Veneciji, u riječkome HNK je prije ove predstave režirao još i predstave "Goldoni Terminus" i "Brutta (Ružna)".

(Hina) xdsil yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙