FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijera Santanellijeve "Kraljice majke" u Kazalištu Marina Držića

DUBROVNIK, 3. travnja 2013. (Hina) - Kazalište Marina Držića u Dubrovniku priprema predstavu talijanskog autora Manlija Santanellija "Kraljica majka" koja će premijerno biti izvedena 11. travnja na maloj sceni u Teatru "Bursa", najavljeno je na konferenciji za novinare.

Redatelj predstave Ivan Leo Lemo rekao je da je Santanelli 80-ih godina u Italiji bio vrlo popularan autor, a na hrvatskoj kazališnoj sceni ta je predstava izvedena u zagrebačkom ITD-u. "Predstava sadržava dvije jake dramske uloge sa svim mogućim psihorealističnim slojevima i s rubovima ljudskog karaktera", rekao je Lemo.

Milka Podrug-Kokotović i Vladimir Posavec Tušek glume majku i sina, Reginu i Alfreda, dvije duše koje vape za mirom i odrješenjem iz pakla koji nose u sebi, ističe se u najavi predstave. Majka skriva svoju prošlost kada je kao redovnica začela i napustila samostan, što je zatajila sinu. On, pak, uhvaćen u pakao heroina i tableta za smirenje, iz dana u dan bilježi razvoj majčine bolesti, zapisujući pritom i svoje osjećaje prema njoj. Regina, koju sin ironično naziva "kraljicom majkom", vapi za ljubavlju, sinom i Bogom, ali ne uspijeva doprijeti do posrnula sina.

Scenograf je Vesna Režić, kostimograf Mirjana Zagorec, a glazbu je skladao Zvonimi Dusper.

Premijera "Kraljice majke" bit će 11. travnja na maloj sceni dubrovačkog kazališta u Teatru "Bursa".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙