FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vinkovci: akcija "Solidarnost u obrazovanju" za djecu Afrike

VINKOVCI, 12. travnja 2013. (Hina) - U sportskoj dvorani Lenijama u Vinkovcima danas je održana sportsko-humanitarna akcija „Solidarnost u obrazovanju“ uz sudjelovanje 11 vukovarsko-srijemskih srednjih škola i nekoliko stotina učenika, a prihod s akcije namijenjen je djeci Afrike.

Akciju su organizirali Vijeće učenika Vukovarsko-srijemske županije i Udruga srednjoškolaca uz potporu UNICEF-a, a vinkovački sportsko-humanitarni događaj uveličala je UNICEF-ova veleposlanica Maja Vučić.

"U akciju je u Hrvatskoj uključeno oko 300 srednjih škola i oko 100.000 učenika, a dosad je prikupljeno oko tri milijuna kuna", istaknula je u Vinkovcima Maja Vučić te dodala da će se tim novcem pomoći izobrazbi u Africi.

Pozdravljajući sudionike akcije rekla je da, primjerice, u Etiopiji vrlo malo djece ide u školu, da učenici nemaju knjiga, klupa, pa ni škola. "Kada djecu upitate što bi željela, svi kažu loptu, a mnogi i knjigu", rekla je Maja Vučić i dodala da je akcija i osmišljena da bi sva djeca u Africi dobila knjige i lopte.

U vinkovačkoj akciji „Solidarnost u obrazovanju“ održana su natjecanja srednjoškolaca u nogometu i odbojci, a prikazana su i dva dokumentarna filma „Zlato je zlato“ i „Škole za Afriku“.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙