FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vinkovački SDP i HNS protiv 17-postotnog poskupljenja grijanja

VINKOVCI, 18. ožujka 2013. (Hina) - Kandidat za gradonačelnika Vinkovaca Damir Rimac (SDP) pozvao je s konferencije za novinare vinkovačkoga gradonačelnika Mladena Karlića (HDZ) da spriječi poskupljenje grijanja koje bi Vinkovčani, prema obavijesti iz gradske tvrtke GTG d.o.o., od 9. ožujka trebali plaćati oko 17 posto više.

Ako poskupi grijanje, ono bi, poručio je Rimac, učinilo Vinkovce jednim od najskupljih gradova po cijenama gradskih usluga u Hrvatskoj.

Za uporedbu je naveo cijene grijanja u Osijeku i Zagrebu od 0,16 kuna po Kwh, te u Vukovaru, gdje je cijena 0,23 kune po Kwh, a u Vinkovcima je 0,43 kune po Kwh.

GTG d.o.o. ima goleme materijalne troškove, troškove osoblja i tzv. ostale troškove, a kada bi se oni racionalizirali, poskupljenja ne bi ni bilo.

"Rješenje gradonačelnika je prebaciti teret neracionalnosti na leđa građana umjesto smjenjivanja uprave GTG-a. Međutim, ovakvo ponašanje nije novost. Posljedica svega je da danas u Vinkovcima 15 posto stanovnika živi poprilično ugodno na račun ostalih 85 posto", ocijenio je Damir Rimac.

Najavu poskupljenja grijanja u Vinkovcima osudila je i vinkovačka podružnica Hrvatske narodne stranke - Liberalnih demokrata.

"Najnovijim poskupljenjem cijena grijanja u Vinkovcima dva i pol puta je veća u odnosu prema Osijeku, Sisku i Zagrebu. Rezultat je to neracionalnog poslovanja i zahtjeva GTG-a prema HERI.

Naglašavamo da poskupljenje na štetu građana nije način rješavanja nagomilanih problema i spašavanja tvrtke koja je pokrenula predstečajnu nagodbu", navodi u priopćenju za javnost vinkovački HNS i dodaje kako GTG d.o.o. uslugu grijanja pruža iznimno nekvalitetno s čestim kvarovima od kojih je posljednji bio početkom ožujka, kad su korisnici ostali bez grijanja nekoliko dana bez ikakvog objašnjenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙