FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biskupi pozvali građane da izađu na izbore za europarlament

ZAGREB, 12. travnja 2013. (Hina) - Hrvatska biskupska konferencija (HBK) pozvala je građane da izlaskom na predstojeće izbore za Europarlament i lokalne izbore iskoriste svoje građansko pravo i ispune svoju dužnost, te tako daju doprinos općem dobru i očituju svoju ljubav prema domovini.

Važno je da naše interese u Europarlamentu zastupaju ljudi koji će braniti kršćanska načela, zauzimati se za zaštitu života, dostojanstvo braka i obitelji, pravo roditelja da odlučuju o odgoju djece, socijalnu pravdu, pravo na rad i dostojan život te promicati hrvatsku kulturnu i duhovnu baštinu, poručio je HBK u priopćenju s plenarnog zasjedanja održanog od 9. do 11. travnja u Zagrebu.

Biskupi su sa zasjedanja uputili zajedničko pismo papi Franji u kojem su mu, uz čestitke povodom njegova izbora, izrazili poštovanje i odanost te podsjetili na stoljetne veze i odanost hrvatskih katolika nasljednicima sv. Petra.

Predsjednik HBK zadarski nadbiskup Želimir Puljić istaknuo kako je izbor novoga pape bio pravo iznenađenje, a kardinal Josip Bozanić osvrnuo se na veliko zanimanje medija za sve što se u proteklom razdoblju događalo u središtu Katoličke crkve. To je, istaknuo je, pokazalo da papina služba ima veliku važnost u suvremenom svijetu koja nadilazi ovozemaljske okvire.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙