FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Milanović s Aderom i Reyndersom

ZAGREB, 11. travnja 2013. (Hina) - Predsjednik hrvatske vlade Zoran Milanović u četvrtak se odvojeno sastao s mađarskim predsjednikom Janosom Aderom i potpredsjednikom vlade i ministrom vanjskih poslova, trgovine i europskih poslova Kraljevine Belgije Didierom Reyndersom koji borave u službenom posjetu Hrvatskoj.

Milanović je s Aderom razgovarao o bilateralnim odnosima između dviju zemalja, s posebnim naglaskom na energetska pitanja, međusobnu gospodarsku suradnju i njezino intenziviranje u okviru članstva u Europskoj uniji, navodi se u priopćenju. Milanović je ovom prigodom naglasio kontinuiranu podršku koju je Mađarska pružala Republici Hrvatskoj u procesu pregovora za članstvo u euro-atlantskim integracijama.

S Reyndersom je premijer razgovarao o daljnjem jačanju suradnje, posebno u gospodarskom smislu i u okviru Europske unije, kao i o situaciji u regiji jugoistočne Europe. Reynders izvijestio je Milanovića o dovršetku procesa ratifikacije u Belgiji Ugovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙