FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za četvrtak, 11. travnja

ZAGREB, 10. travnja 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za četvrtak, 11. travnja.

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović sastaje se s mađarskim kolegom Janosom Aderom koji boravi u jednodnevnom službenom posjetu Zagrebu. (u 11.00 sati ceremonija svečanog dočeka, Ured predsjednika, Pantovčak 241, u 11.15 razgovor dvojice predsjednika i potom razgovori službenih izaslanstava. Mole se novinari da u Ured predsjednika dođu do 12 sati)

Josipović i Ader posljednji puta su se susreli u Pečuhu u studenome prošle godine na Danima Hrvata u Mađarskoj.

Tijekom svog boravka u Zagrebu, mađarski će se predsjednik sastati i s predsjednikom Hrvatskog sabora Josipom Lekom te premijerom Zoranom Milanovićem.

ZAGREB -Prva potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sastaje se s potpredsjednikom belgijske vlade i ministrom vanjskih poslova, vanjske trgovine i europskih poslova Didierom Reyndersom. Belgija, uz Nizozemsku, Njemačku i Dansku, još nije ratificirala hrvatski pristupni ugovor. (MVEP, Zrinjevac 7-8 u 13 sati; konferencija za novinare u 13.20 sati).

ZAGREB- Hrvatski predsjednik Ivo Josipović prima potpredsjednika belgijske vlade i ministra vanjskih poslova, vanjske trgovine i europskih poslova Didiera Reyndersa. (Ured predsjednika, Pantovčak 241, izjave za medije predviđene su za 16 sati). Hrvatski premijer Zoran Milanović sastat će se s potpredsjednikom vlade i ministrom vanjskih poslova, trgovine i europskih poslova Kraljevine Belgije Didierom Reyndersom, a nakon sastanka će biti objavljeno priopćenje). Belgijskog dužnosnika primit će i predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko.

DUBROVNIK - Središnji odbor Kluba zastupnika Europske pučke stranke (EPP) sastaje se povodom obilježavanja pristupanja Hrvatske Europskoj uniji. Glavna tema sastanka, na kojem, između ostalog, sudjeluju predsjednik Kluba zastupnika EPP-a u Europskom parlamentu Joseph Daul i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, je politička, gospodarska i socijalna situacija u RH uoči ulaska u EU. (Konferencija za novinare u 12.30 u Hotel Radisson Blu Dubrovnik, Orašac Dubrovnik)

SARAJEVO - povjerenik Europske unije za proširenje Štefan Fuele boravit će u radnom posjetu Bosni i Hercegovini. Odvojeno će se sastati s članovima Predsjedništva BiH i predsjedateljem Vijeća ministara Vjekoslavom Bevandom te s predstavnicima nekih političkih stranaka. Cilj Fueleova posjeta Sarajevu su razgovori o načinu provedbe izmjena ustava i izbornog zakona BiH kojima bi se eliminirala diskriminacija pripadnika nacionalnih manjina.

JERUSALEM - Austrijski ministar vanjskih poslova Michael Spindelegger sastaje se s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom.

PARIZ - Slovački premijer Robert Fico sastaje se s francuskim premijerom Jean-Marcom Ayraultom.

Dežurni:

Noć: Tomislav Delač

Prijepodne: Damir Muštović

Poslijepodne: Domagoj Janković

Navečer: Slavoljub Leko

Telefon: 00385 1 4808645

Telefax: 00385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙