FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vizni režim otežava veći dolazak kineskih turista u Hrvatsku

ZAGREB, 11. travnja 2013. (Hina) - Do 2020. u Europi bi se mogao učetverostručiti broj dolazaka kineskih turista koji najviše vole posjećivati Italiju, Veliku Britaniju, Njemačku, Austriju i Francusku, prošle su godine bili i najveći turistički potrošači u svijetu, a iako ih svake godine sve više dolazi i u Hrvatsku otegotna okolnost za veće brojke je vizni režim.

Ocjena je to predsjednika Europskog udruženja nacionalnih udruga putničkih agencija-ECTAA i Udruge hrvatskih putničkih agencija-UHPA Borisa Žgombe koju je iznio proteklih dana na međunarodnoj konferenciji turističkih djelatnika u Pekingu u Kini.

Ta je konferencija, kako su izvijestili danas iz UHPA-e, u organizaciji Svjetske turističke burze-WTM (World Travel Market) iz Londona, okupila više stotina turističkih profesionalaca i dužnosnika iz cijelog svijeta, a Žgomba je bio jedan od panelista na temu emitivnog i receptivnog turizma Kine.

Uz njega su o tome još govorili generalni tajnik Udruge kineskih turističkih agencija Shijun Liu, ministar turizma Španjolske La Gomere te drugi, a svi su istaknuli veliku važnost kineskog turističkog tržišta te veliku potrošačku moć kineskih turista.

Žgomba je u svom izlaganju naglasio i da je Kina jedno od vodećih tržišta na razini emitivnog poslovanja do čega je doveo njezin ekonomski rast.

Iznio je i podatak da je samo u 2011. šengensku vizu izvadilo više od 11 milijuna Kineza, što ih po tome svrstava na prvo mjesto, iza Rusa kojih je bilo 5,2 milijuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙