FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: Tomislav Zaninović predstavio svoje zamjenike

SPLIT, 10. travnja 2013. (Hina) - Nezavisni kandidat za gradonačelnika Splita i nositelj nezavisne liste za Gradsko vijeće Tomislav Zaninović predstavio je danas kandidate za zamjenike gradonačelnika Andru Ozretića i Jadranku Polović.

"Ova me lista privukla upravo zato što inzistira na zaustavljanju privatnog interesa koji dominira u hrvatskoj politici. Ja sam apsolutno protiv toga i naglašavam da uloga gradonačelnika i njegovih zamjenika, vijeća i svih institucija grada treba biti jača", rekla je Jadranka Polović.

I drugi kandidat za zamjenika gradonačelnika Andro Ozretić rekao je novinarima da Splitu treba nova snaga, ali i nove ideje.

"Smatram da gradom ne treba vladati u vlastitom interesu ili u interesu svojih stranačkih kolega i rodbine, nego u interesu svih građana Splita, i u tom ćemo smislu građane uključiti u neposredni proces odlučivanja i upravljanja tako da će se oni o bitnim gradskim projektima izjašnjavati na referendumu", rekao je Andro Ozretić i dodao kako je model predsjedničke demokracije došao u krizu.

"Političke stranke uživaju najmanju popularnost od nastanka Hrvatske, građani traže novi način upravljanja te zato treba kombinirati predstavničku demokraciju s izravnom, i to tako da se građani što više uključuju u odlučivanje. To je najbolji način da se spriječi politička korupcija, upravo ono što je obilježilo politiku u posljednjih 20 godina u Splitu. Moto naše kampanje je borba protiv političke korupcije, protiv privatnog interesa na štetu javnog, protiv klijentelizma, nepotizma, sukoba interesa, pogodovanja po stranačkoj i rodbinskoj liniji. To je ključ naše kampanje", zaključio je Ozretić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙