FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena publikacija "Vodič za zdravlje"

ZAGREB, 5. travnja 2013. (Hina) - Tiskano izdanje publikacije "Vodič za zdravlje", promidžbenog materijala javnozdravstvene akcije "Zdravlje za sve", kojom su se Zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" i Grad Zagreb uključili u "Dane preventive 2013" predstavljeno je danas u Novinarskom domu u Zagrebu.

Ove godine naglasak akcije "Zdravlje za sve" je na bolesti povišenog krvnog tlaka i tijekom travnja na 18 lokacija u gradu djelatnici Zavoda za javno zdravstvo mjerit će krvni tlak te građanima davati savjete o prevenciji i mogućnostima liječenja ove danas raširene bolesti, a građanima će se dijeliti besplatni primjerci publikacije "Vodič za zdravlje".

Elektroničko izdanje već se nalazi na internetskim stranicama www.stampar.hr i www.zdravljezasve.hr, a riječ je o savjetniku koji donosi niz podataka o djelatnostima Zavoda te korisnih uputa o zdravlju i preventivi, naglašeno je na predstavljanju.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo "Andrija Štampar", Sanja Ožić predstavila je rad Zavoda i naglasila da je on jedna od vodećih ustanova u Hrvatskoj na području javnog zdravstva.

Zavod je nositelj četiri referentna centra Ministarstva zdravlja i to na području zaštite zdravlja starijih osoba, farmakoterapije, prevencije zarazom bjesnoće i ispitivanja zdravstvene ispravnosti hrane, napomenula je.

Ministar zdravlja Rajko Ostojić, koji je i odgovorni urednik publikacije, pohvalio je rad Zavoda ocjenivši da je Ministarstvo prepoznalo potencijal te ustanove dodijelivši joj četiri referentna centra, a u planu je još nekoliko.

Rad Zavoda može se okarakterizirati s tri osnovna obilježja - stručnost, obrazovna djelatnost i znanost, a oni su u Zavodu za javno zdravstvo "Andrija Štampar" na visokoj razini, naglasio je i dodao da publikacija "Vodič za zdravlje" sadrži niz korisnih savjeta građanima kako sačuvati zdravlje, ali i kome se i kako javiti u slučaju bolesti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙