FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - kultura - za petak, 5. travnja

ZAGREB, 4. travnja 2013. (Hina) - Najava događaja u kulturi za petak, 5. travnja:

ZAGREB - Ministarstvo kulture predstavit će projekte za financiranje sredstvima EU fondova (12 sati, Muzej Mimara, Rooseveltov trg 5). Uvodno izlaganje održat će ministrica kulture Andrea Zlatar Violić, nakon čega će voditeljica odjela za pripremu i provedbu EU projekata Maškovića Hana i Muzeja dvije palače u Zadru Anastazija Magaš predstaviti projekt obnove Maškovića hana i gospodarske revitalizacije mjesta Vrane. Prezentacija projekata organizira se u povodu potpisivanja ugovora o izvođenju radova na tom projektu koji je u potpunosti financiran sredstvima Europske unije, IPA 2009. Riječ je o prvom projektu Ministarstva kulture, koji je započet u svibnju 2012. godine s osnovnim ciljem obnove kulturne baštine objekta Maškovića hana te jačanje turističkog i poljoprivrednog sektora u mjestu Vrana. Osim toga bit će predstavljeni i ostali projekti koji se planiraju financirati sredstvima EU fondova, o kojima će govoriti gradonačelnici i predstavnici gradova i županija, nositelja navedenih projekata te pročelnici za kulturu i ravnatelji Konzervatorskih odjela i kulturnih ustanova

ZAGREB - Ansambl Gradskog dramskog kazališta "Gavella" premijerno će izvesti predstavu nastalu po Voltaireovu filozofskom romanu "Candide ili Optimizam" u režiji Krešimira Dolenčića (19.30 sati, GDK Gavella, Frankopanska 8-10). Naslovna uloga povjerena je Enesu Vejzoviću, Nataša Janjić Lokas glumi Cunegonde, a Duško Valentić Panglossa. Jelena Miholjević, Siniša Ružić, Franjo Dijak, Janko Rakoš, Ankica Dobrić, Mirjana Majurec, Đorđe Kukuljica i Barbara Nola igraju cijelu paletu likova. Dramatizaciju i adaptaciju, uz Dolenčića, potpisuje Dubravko Mihanović, scenografkinja i kostimografkinja je Valentina Crnković, a glazbu je skladao Willem Miličević.

ZAGREB - Konferencija za novinare i predstavljanje knjige Andree Torniellija "Jorge Mario Bergoglio – Papa Franjo" (11 sati, dvorana Nadbiskupijskog pastoralnog instituta, Kaptol 29a). Prvu cjelovitu biografiju pape Franje predstavit će kardinal Josip Bozanić, direktor nakladne kuće Verbum Miro Radalj i urednik Petar Balta.

ZAGREB - Hrvatski audiovizualni centar (HAVC) održat će konferenciju za medije u povodu objave rezultata Javnog poziva za poticanje audiovizualnog stvaralaštva za 2012. godinu u kategorijama poticanja proizvodnje audiovizualnih djela, scenarija te projekata dugometražnih igranih, dokumentarnih i animiranih filmova, kao i u kategoriji poticanja koprodukcija s manjinskim hrvatskim udjelom (15 sati, Velika dvorana HAVC-a, Nova ves 18, I. kat). Rezultate Javnog poziva predstavit će ravnatelj HAVC-a Hrvoje Hribar i umjetnički savjetnici.

PULA - "Evaluacija Istarske kulturne strategije" i "Kultura kao posao" teme su ovogodišnjeg Sabora kulture koji će se sutra održati u Puli. U radu ovog skupa sudjelovat će dvjestotinjak kulturnih djelatnika, a raspravama i diskusijama donijet će se zaključci za operacionalizaciju Istarske kulturne strategije u idućem četverogodišnjem razdoblju (10 sati, Hotel park plaza Histria).

telefon: 01/4808 600; 01/4808 615

telefaks: 01/4808 822

e-mail: kultura@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙