FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - kultura - za srijedu, 3. travnja

ZAGREB, 2. travnja 2013. (Hina) - Najava događaja u kulturi za srijedu, 3. travnja:

NOVA GRADIŠKA - Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić i ministar znanosti obrazovanja i sporta Željko Jovanović predstavit će pilot program "Ruksak (pun) kulture" (12 sati, gimnazija Nova Gradiška, Trg kralja Tomislava 9). Riječ je o nacionalnom dopunskom programu podrške kurikulumu u vrtićima, osnovnim i srednjim školama vezanom uz umjetnost i kulturu, koji će u obrazovnim ustanovama provoditi stručnjaci - književnici, likovni kazališni, glazbeni i plesni umjetnici. "Ruksak" omogućava djeci i mladima da se upoznaju s umjetničkim i kulturnim djelima, odnosno izričajem visoke kvalitete i profesionalnih standarda, a pokrivat će sve vrste umjetnosti i kulturnu baštinu. Prva radionica u "Ruksaku" namijenjena učenicima i nastavnicima zove se "Izgradnja zajednice ritmom i zvukom", a vodi je profesionalni glazbenik, bubnjar i udaraljkaš Branko Trajkov, član rock-grupe Zabranjeno pušenje.

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu 27. Muzičkog biennala Zagreb - međunarodnoga festivala suvremene glazbe (11 sati, dvorana Hrvatskog društva skladatelja, Berislavićeva 9). Jedan od najznačajnijih hrvatskih, ali i regionalnih festivala suvremene glazbe održat će se od 6. do 13. travnja. Programi Muzičkog biennala sadrže najraznovrsnije projekte od simfonijskih orkestara i komornih ansambala, eksperimentalnog glazbenog teatra, suvremenog plesa, jazza, elektronike pa sve do alternativne glazbene scene.

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu završetka selekcije filmova za program konkurencije 22. Dana hrvatskog filma (12 sati, Teatar &td, Savska 25). Na konferenciji će govoriti ovogodišnji umjetnički savjetnik festivala Boško Picula i članovi selekcijskog povjerenstva Irena Paulus, Daniel Kušan i Božidar Trkulja. Dani hrvatskog filma održat će se od 15. do 21. travnja, a na natječaj je prijavljeno gotovo 300 filmova u kategorijama igranog, dokumentarnog, animiranog, namjenskog filma i glazbenih spotova. Ovogodišnji Dani obuhvaćaju nekoliko programskih cjelina: program konkurencije, pretprogram s retrospektivama, arhivskim i art naslovima, hommage projekcije i Malu Pulu, odnosno izborom s prošlogodišnjeg pulskog festivala.

ZAGREB - Hrvatsko filološko društvo i nakladnička kuća Disput predstavit će knjigu Irene Lukšić "Gradovi sela dvorci", vodič kroz literarne i stvarne gradove, sela i dvorce. Uz autoricu, o knjizi će govoriti Branko Čegec, Iva Polak, Vanja Polić i Adrian Cvitanović. (19 sati, Knjižnici Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙