FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"U potrazi za Dorom" na obalama Kalifornije

ZAGREB, 3. travnja 2013. (Hina) - Dugo očekivani nastavak popularnog crtića iz 2003. "U potrazi za Nemom", američkog filmskog studija Pixara, koji će u kino distribuciju krenuti u studenome 2015. režirat će isti redatelj, a njegova će se radnja odvijati na obalama Kalifornije, piše britanski The Telegraph.

Nastavak klasika o potrazi ribe-klauna Merlina za sinom Nemom najavila je u srijedu kompanija Disney Pixar, priopćivši kako će se u novome crtiću naći svi isti glavni likovi iz originala, uključujući Nema i Merlina, ali da će priča biti fokusirana na Doru i zvat će se "Finding Dory" (U potrazi za Dorom).

Dora, plava tang riba koja ima problem s kratkotrajnim pamćenjem, u prvome dijelu prati Merlina u njegovoj avanturi u potrazi za izgubljenim sinom. Iako njih dvoje čine prilično neuobičajen par ono što ih vodi na tome putu i u konačnici dovodi do Nema, zatočenog u akvariju u jednoj sidneyskoj zubarskoj ordinaciji, upravo je Dorin neiscrpan entuzijazam.

Na kraju prvoga dijela, koji je 2004. dobio Oscara za najbolji dugometražni animirani film, Dora se sprijateljuje s morskim psima vegetarijancima Reljom, Burazom i Kompom.

Pojedinosti o nastavku nisu otkrivene, a radnja je smještena na obale Kalifornije godinu dana nakon što je Nemo pronađen. Režirat će ga Andrew Stanton, koji je režirao i prvi dio, kao i još jednu uspješnicu Disney Pixara, crtić "Wall-e".

Dori će glas, kao i u prvome dijelu, posuditi slavna komičarka Ellen DeGeneres koja je vijest o nastavku najavila u svojoj emisiji The Ellen DeGeneres Show. Kazala je da se toliko čekanje na nastavak definitivno isplatilo jer je riječ o fantastičnom scenariju. "Scenarij za nastavak ima sve ono što me najviše ponijelo i u prvome dijelu: obilje ljubavi, zabavan je i, što je najbolje, Dora je daleko prisutnija", kazala je.

Alexander Gould, dječak koji je posudio glas Nemu kada je imao sedam godina, izjavio je kako je "posve shrvan" jer mu je glas sada previše dubok da bi se mogao vratiti toj ulozi.

"U potrazi za Nemom" prvi je Pixarov film sinkroniziran na hrvatski jezik. U hrvatskoj sinkronizaciji Dori je glas dala Suzana Nikolić, a Nemu David Jakovljević.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙