FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Produkteka posvećena transportu

ZAGREB, 3. travnja 2013. (Hina) - Drugo izdanje jednodnevnog foruma "Produkteka", koji organiziraju Centar za dizajn Hrvatske gospodarske komore, tvrtka Scuderia Zagreb i udruga Boonika, posvećena je transportu, tehnologiji i pratećoj opremi.

Produkteka je platforma koja povezuje dizajnere, proizvođače, distributere i inovatore. Cilj joj je uspostaviti komunikaciju između njih u stvaranju novih proizvoda. Održava se kvartalno, u obliku jednodnevnog druženja kroz radionice, predavanja, prezentacije i rasprave za vrijeme kojih se mogu vidjeti gotovi proizvodi ili prototipovi.

Hrvatski dizajneri i proizvođači, koji se bave segmentom transporta, na današnjoj Produkteci predstavljaju svoje zamisli i koncepte automobila, bicikala, električnih bicikala, solarnih vozila kao i novitete u dizajnu plovila. Sudjeluje 18 dizajnera i tvrtki, čiji napori pokazuju da Hrvatska u tim područjima ima što ponuditi.

Neki od projekata o kojima stručna javnost i šira publika danas u centru za dizajn u Draškovićevoj 45 u Zagrebu mogu doznati više, su "Soela" - hrvatski projekt izgradnje solarnog vozila, trkaći bolidi studenata strojarstva, a predstavljaju se i tvrtka Končar električna vozila, Regeneracija Zabok, Mondo bike, Absolute design, Custom Creations i druge.

Osim njih, predstavlja se i projekt punionice za električna vozila dizajnerice Ane Banić Götttlicher i Maše Vukmanović te dizajn broda Millenium Diamond itd.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙