FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lista HČSP-a: očuvati hrvatsku suverenost u EU

ZAGREB, 28. ožujka 2013. (Hina) - Hrvatska čista stranka prava (HČSP) predstavila je večeras listu svojih kandidata na izborima za članove Europskog parlamenta, a prvi na listi Tomislav Sunić poručio je da će se zauzimati za očuvanje hrvatske suverenosti, identiteta i nacije u Europskoj uniji.

"Mi nismo nikakvi eurofobi, dapače veliki smo europejci, ali pod uvjetom da se točno znaju pravila i naš tretman u Europskoj uniji", istaknuo je Sunić na predstavljanju.

S tim u vezi upozorio je na realnu opasnost da EU od saveza država preraste u saveznu državu. Posebno je upozorio na prijetnju "državnog udara bankara u EU", o čemu, kaže, intenzivno piše strani tisak. "Jamčim vam da će ekstaza oko našeg ulaska u Uniju začas prerasti u metastazu", rekao je Sunić, kojega Europska unija, kako je danas ustrojena, napadno podsjeća na Jugoslaviju, za koju se, kaže, isto mislilo da će trajati dovijeka.

Ako bude izabran u Europarlament, ukazat će na pogubne posljedice takvoga scenarija jer, ističe, ne želi da "Hrvati postanu dobro plaćene prostitutke ili dobro plaćeni konobari". Želio bih da budemo ponosan narod bez servilnosti prema raznim tehnokratima i ekspertima koji zarađuju velike novce kako bi nama govorili o štednji.

Ponovio je bojazan zbog tzv. Europskog mehanizma za stabilizaciju, kojim se, kaže, daje potpuni imunitet europskim bankarima. "Ako to prihvatimo i ako se protiv toga nećemo boriti, nestat ćemo sa zemljopisne karte", poručio je Sunić, nestranački kandidat i simpatizer HČSP-a.

Uz zauzimanje za hrvatsku suverenost, Tomislav Sunić obećao je i zauzimanje za hrvatsku dijasporu i dragovoljce Domovinskog rata.

Čelnik HČSP-a Josip Miljak rekao je da je na listi 10 članova stranke i dva nestranačka kandidata, koji će se u punom smislu zauzimati za nacionalne interese. Uz Tomislava Sunića, na listi su još Krešimir Mihajlović, Jasenka Haleuš, Ksenija Musa, Ivan Lozo, Dražen Pehar, Mate Bekavac, Ivan Pavić, Daria Lončarević, Marin Perković, Dinko Putnik i Zlatko Šram.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙