FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Karlovcu zajedničke liste HDZ-a, HSS-a, HSP-a dr. Ante Starčevića i HSLS-a

KARLOVAC, 27. veljače 2013. (Hina) - Predsjednici županijskih i gradskih organizacija HDZ-a, HSS-a, HSP-a dr. Ante Starčevića i HSLS-a potpisali su danas u Karlovcu sporazume za zajedničke liste za karlovačku Županijsku skupštinu i Gradsko vijeće, a partneri će poduprijeti Ivana Vučića za župana i Damira Jelića za gradonačelnika.

Po riječima predsjednika karlovačke Županijske organizacije HDZ-a Ivana Vučića, "koalicija nije ishitrena jer je riječ o strankama koje imaju slične poglede i na hrvatsko pitanje, gospodarstvo i socijalna pitanja". "Ovo su sigurno pobjedničke stranke koje će ponovno pobijediti, no mi smo i dalje otvoreni za pregovore s drugim strankama, osim SDP-a", rekao je Vučić.

Najavio je da će uz te četiri stranke koalicija u Ogulinu biti proširena s Hrvatskom strankom umirovljenika (HSU) i Akcijom za bolju Hrvatsku (ABH).

Predsjednik Županijske organizacije HSS-a Ivan Banjavčić vjeruje da je ta koalicija dobitna kombinacija za razdoblje od 2013. do 2017.

Predsjednik Županijske organizacije HSP-a dr. Ante Starčevića Željko Bokulić također ne sumnja u pobjedu koalicije, no ističe da "široke koalicije, nažalost, dovode do polarizacije političke scene, ali su potrebne da bi se izbjeglo rasipanje glasova".

Na novinarska pitanja nakon potpisivanja sporazuma predsjednik GO HSLS-a Dragutin Belavić potvrdio je da je prije nekoliko tjedana javno podupro karlovački SDP, ali je suradnja prekinuta jer je, kako je rekao, slijedilo "političko omalovažavanje" te su se priklonili HDZ-u.

Predsjednica Županijske organizacije HSLS-a Višnja Mihalić-Mikuljan smatra da su Hrvatskoj potrebni liberali a povjerenje su dali tim strankama jer smatraju da su one budući pobjednici.

Programe će predstaviti uskoro, a nositelje lista još nisu definirali.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙