FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Kunama" za 22. obljetnicu spomenik i monografija

OSIJEK, 27. ožujka 2013.(Hina) - Proslavljena 3. gardijska brigada "Kune" ove će godine mnogim događajima proslaviti 22. obljetnicu, obiteljima poginulih i nestalih pripadnika bit će uručene monografije, a za poginule će biti otkriven i spomenik.

Predsjednik Udruge ratnih veterana 3. gardijske brigade Marko Leko najavio je na današnjoj konferenciji za novinare da će se svečana akademija održati 29. travnja.

Mnogim događajima tjedan dana prije obilježit će se 22. obljetnica 3. gardijske brigade u Vinkovcima. Osim uručenja monografije o slavnom putu "Kuna" obiteljima poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, 29. travnja u kampusu osječkoga Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera bit će otkriven spomenih poginulima, umrlima i nestalima, rad umjetnika Mate Tijardovića i Ivice Tolića i umjetničke radionice Slobodana Minđeka iz Varaždina.

"Cilj nam je da i ovim spomenikom koji će biti otkriven pokažemo da cijenimo i zauvijek u srcima nosimo stradale suborce", rekao je Leko.

Kroz brigadu je prošlo oko devet tisuća branitelja, poginula su 364 pripadnika, više od tisuću ih je ranjeno, a 16 ih se još vodi kao nestali, rekao je predsjednik Udruge ratnih veterana 3. gardijske brigade Marko Leko.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙