FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pričama o sreći zatvoren sedmi Pričigin

SPLIT, 23. ožujka 2013. (Hina) - Večeras je u splitskoj kavani Hotela Bellevue ispričan posljednji set priča Sedmog festivala pričanja priča "Pričigina", koji je nakon pet dana večeras svoja vrata zatvorio "Pričama o sreći".

Današnji, zadnji dan Festivala počeo je prijepodne u Kazalištu lutaka dječjim programom pričanja na čakavštini "PričaN ti priču" u kojem su nastupali učenici osnovnih škola, a u Hotelu Park su skiperi turističkih brodova pričali na temu "A zakaj se tak ljuljamo?".

PričeST, "najugledniju nagradu za najbolju javnu priču u protekloj dioklecijanovsko-pričiginskoj godini (od ožujka do ožujka)", glasovima čitatelja portala Net.hr pripala je Ingrid Antičević Marinović i Vuku Karadžiću za "Ingnam Style" (početnicu iz engleskog jezika). Ona je dobila najviše glasova u konkurenciji petnaest "autora, naslova i žanrova koji su obilježili prethodnih dvanaest mjeseci hrvatske javnosti", među kojima su bili i Zoran Milanović s "Kyrie esdepeison" (odabrani programski citati iz Svetog pisma), Tomislav Karamarko sa "Sve još miriše na nju" (brošura o tome kak' su čistili naši stari) i drugi.

Tijekom petodnevnog održavanja "Pričigina" na desetke priča ispričali su hrvatski pisci među kojima su bili Vedrana Rudan, Edi Matić, Damir Karakaš, Marinko Koščec, Boris Dežulović i drugi, te znanstvenik Miroslav Radman, čija je autorska večer nazvana Mlad do smrti.

"Pričigin" se održavao na nekoliko mjesta u Splitu - u Multimedijalnom centru, u Kazalištu lutaka, Kavani Bellevue, kafiću Semafor i Hotelu Park. Tijekom Festivala je obilježen i svjetski Dan pripovijedanja. Uz hrvatske pisce sudjelovali su i oni iz Makedonije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Kosova i Crne Gore.

U kavani Semafor se održavala "Burza pročitanih knjiga" tijekom koje su posjetitelji mogli donijeti knjige i isto ih toliko i odnijeti, a višak će organizatori "Pričigina" donirati knjižnici splitskog zatvora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙