FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tvrtka Vukelić nije odustala od gradnje plastenika u Sinju

SINJ, 8. ožujka 2013. (Hina) - Tvrtka Vukelić d.o.o. iz Splita nije odustala od gradnje plastenika u gospodarskoj zoni Kukuzovac i u novom pismu namjere sinjskom Gradskom vijeću traži da se detaljni plan uređenja zone izmjeni i uskladi s potrebama njihovog projekta.

Vukelić d.o.o. prošle je godine iskazao interes za otkup zemljišta u gospodarskoj zoni na kojem bi gradio sto plastenika za uzgoj crne rajčice koja se upotrebljava u farmaceutskoj industriji.

Tom prilikom, vijećnici su u donošenju odluke dvojili zbog najava da će se uz plastenike graditi i spalionica smeća, no na koncu su ipak odlučili, a Gradsko vijeće raspisalo natječaj za prodaju zemljišta. No, tvrtka Vukelić na njega se nije odazvala.

U novom pismu namjere Vukelić d.o.o. obrazlaže kako se na prethodni natječaj nisu odazvali jer su došli do informacije kako planirana izgradnja za uzgoj povrća, nije u skladu s važećim dokumentom prostornog uređenja gospodarske zone.

Stoga sada od Grada Sinja traži da se detaljni plan prostornog uređenja gospodarske zone izmjeni, odnosno uskladi s potrebama njezinoga projekta.

Tvrtka predlaže da se više zemljišnih cjelina, za koje je zainteresirana, objedini i da se na njima provedu infrastrukturni zahvati, a troškove bi u cijelosti sama financirala.

U pismu namjere tvrtka Vukelić d.o.o. jamči da će u prvoj fazi projekta zaposliti 250 radnika, a nakon toga još 100.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙