FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ivo Družić: nisam poznavao gospođu Saucha, kontaktirao sam samo s odvjetnikom Prkom

ZAGREB, 22. ožujka 2013. (Hina) - Predsjednik Nadzornog odbora Plinacroa Ivo Družić izjavio je danas da ni s premijerom Zoranom Milanovićem niti s njegovim predstojnikom ureda Tomislavom Sauchom nikada nije razgovarao o angažmanu odvjetnika u Plinacrou, da nije poznavao gospođu Saucha (odvjetnicu) te da je njegov kontakt bio isključivo Mladen Prka, odvjetnik, kojeg naziva i kolegom u kojeg ima osobno i stručno povjerenje.

Družić je novinarima u sjedištu Plinacroa dao izjavu vezano za događaje oko te tvrtke ovog tjedna te se ispričao svima koji ga zadnja dva dana nisu mogli dobiti zbog, kako je kazao, privatnih razloga koji nemaju veze s Plinacrom.

Družić kaže da je od odvjetnika Prke zatražio nezavisno stručno mišljenje kako bi bio siguran u ispravnost odluka.

Objasnio je da su po imenovanju u Nadzorni odbor (NO) Plinacroa (otprilike prije godinu dana) bili suočeni sa situacijom da moraju brzo donositi čitav niz relativno osjetljivih poslovnih odluka, a kako nije uvijek bio siguran niti u razloge, a posebno ne u moguće pravne posljedice pojedinih odluka, odlučio se zatražiti nezavisno stručno mišljenje.

Družić je pritom Prki naglasio da se radi o "našem odnosu, odnosno mom i njegovom".

Kako se ta praksa pokazala dobrom NO je, po riječima Družića, zaključio da Uprava provede postupak angažiranja nezavisne odvjetničke kuće koja će davati stručna mišljenja NO-u kada to bude bilo potrebno i nužno.

Na kraju je Družić novinarima, a zbog raznih spekulacija koje su se pojavile, kazao i da je od 1990. do 1994. bio član Predsjedništva i Glavnog odbora SDP-a, a da od 1994. nije član ni jedne stranke.

Stoga je svoj angažman u NO-u Plinacrou označio isključivo stručnim i bez ikakvih drugih razloga i motiva.

Podsjetio je i da članovi NO, i posebno njegov predsjednik, ne samo da odgovaraju po zakonu nego i svom svojom imovinom za odluke koje donosi NO pa će stoga, kako je kazao, svaki put učiniti sve što je u njegovoj moći da odluke budu zakonite i da za njih nitko od članova NO-a ne snosi posljedice.

Ni na jedno pitanje novinara Družić nije htio odgovoriti, pa tako ni na ono koliko je koštalo angažiranje odvjetnika Prke i odvjetničkog ureda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙