FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren Edukacijski centar za navigacijsku endoskopsku kirurgiju sinusa

ZAGREB, 22. ožujka 2013. (Hina) - Prvi Edukacijski centar za navigacijsku endoskopsku kirurgiju sinusa u ovom dijelu Europe otvoren je danas u Kliničkom bolničkom centru "Sestre milosrdnice", a centru je za tu novu kiruršku metodu na raspolaganje dana suvremena oprema vrijedna više od 200 tisuća eura.

Time se omogućuje najmodernije liječenje upalnih i tumornih bolesti nosa i sinusa te anomalija nosa, sinusa i lubanjske osnovice.

Edukacijski centar za navigacijsku endoskopsku kirurgiju sinusa jedini je centar takve vrste u jugoistočnoj Europi, a osnovan je u suradnji KBC "Sestre milosrdnice" i kompanije "Karl Storz", najveće svjetske tvrtke za proizvodnju i razvoj endoskopske kirurške tehnologije.

Uz pomoć opreme kirurg je kontinuirano orijentiran u tijeku zahvata te se na taj način povećava učinkovitost kirurškog liječenja i smanjuje mogućnost pogreške i komplikacija.

Ovom opremom služit će se, osim otorinolaringologa, multidisciplinarni tim liječnika koji se osniva u KBC "Sestre milosrdnice" (neurokirurzi, oftamolozi, anesteziolozi, radiolozi, patolozi) koji će biti osposobljen za zbrinjavanje bolesti tog područja.

Cilj je Centra educirati liječnike iz Hrvatske, regije i šire, odnosno kroz suradnju s liječnicima i savjetima kirurga pridonositi razvoju i unapređenju te tehnologije.

"Odabir Klinike za otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata veliko je priznanje ne samo KBC-u "Sestre milosrdnice" nego i hrvatskoj medicini", istaknuo je voditelj Centra Tomislav Baudoin.

Za hrvatske građane, dodao je, korist ovog centra je u tome što će se kirurški moći liječiti najmodernijom tehnologijom.

Bolesnici upućivani na liječenje u inozemstvo moći će se liječiti u Hrvatskoj, a i bolesnici iz susjednih zemalja moći će dolaziti na liječenje u ovaj centar.

Vlasnica i direktorica tvrtke "Karl Storz" Sybill Storz, koja je donirala vrijednu opremu, kazala je da je važno poduprijeti razvoj i edukaciju mladih ljudi kroz ovakve radionice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙