FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dovršiti sustav obrane od poplava u Karlovcu

KARLOVAC, 20. ožujka 2013. (Hina) - Generalni direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić obišao je danas kritične poplavne točke na karlovačkom području te se s gradonačelnikom Damirom Jelićem i suradnicima dogovorio o kratkoročnim i dugoročnim planovima završetka izgradnje sustava obrane od poplava.

Nedovršeni sustav obrane od poplava u Karlovcu bio je i tema razgovora gradskih čelnika i Vodovoda i kanalizacije s generalnim direktorom Hrvatskih voda Ivicom Plišićem i predstavnikom Razvojne banke Vijeća Europe Borisom Tarkom.

Prioritet Hrvatskih voda je izgradnja pregrade Brodarcaca, ustave Šišljavića te ispusne ustave Kupčine.

Baris Trak i Ivica Plišić najavili su financijsku potporu karlovačkim projektima.

Pripremite projekte jer novca ima, rekao je Plišić potičući osnutak radne skupine stručnjaka Hrvatskih voda i grada Karlovca.

Dio projekata postoji jer se karlovački sustav obrane od poplava s 22 kilometara dugačkim kanalom Kupa-Kupa i nekoliko kilometara dugačkim obrambenim zidom Drežnikom gradi nekoliko desetljeća i još nije završen.

Samo ove godine šteta od izlijevanja rijeka je pet milijuna kuna, a troškovi obrane od poplave bili su još sto tisuća kuna.

Gradonačelnik Jelić rekao je u izjavi za novinare u nazočnosti predstavnika petnaestak udruga koje se bave zaštitom rijeka da nigdje u Europi nema takvoga riječnog sustava kao u Karlovcu.

U blizini grada je ušće Mrežnice u Koranu, malo nizvodno i Korane u Kupu, pa u Pokuplju Dobre u Kupu. Zato je važno da se s tim u vezi uspostavi održivi razvoj, rekao je gradonačelnik, dodajući kako na rijeke treba privući turiste i u suradnji s Hrvatskim vodama, Razvojnom bankom Vijeća Europe te gradskom tvrtkom Vodovodom i kanalizacijom izgraditi učinkovit sustav obrane od poplava.

U povodu Svjetskog dana voda 22. ožujka karlovački gradonačelnik Jelić zahvalio je svim građanima i udrugama koje se brinu o očuvanju rijeka jer, kako je rekao, treba sačuvati tu blagodat koju imamo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙