FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Deutsche Bank korigirao rezultate u 2012. zbog sudskih troškova

BERLIN, 20. ožujka 2013. (Hina/AFP) - Najveća njemačka banka Deutsche Bank objavila je u srijedu da su otpisi i troškovi sudskih sporova teže pogodili njezine poslovne rezultate u 2012. nego što se očekivalo pa je bila prisiljena korigirati prošlogodišnje poslovne rezultate.

"Nakon objave preliminarnih, nerevidiranih rezultata za 2012. zadnjeg dana siječnja dogodile su se nove stvari u vezi s konkretnim postojećim pravnim pitanjima", priopćio je Deutsche Bank.

"Na temelju tih događaja banka je povećala rezervacije za sudske sporove za 600 milijuna eura, na 2,4 milijardi eura."

"Time se smanjuje ranije objavljena dobit prije oporezivanja za 600 milijuna eura .., a neto dobit za 400 milijuna eura", priopćila je banka.

Deutsche Bank trenutno se nalazi pod istragom zbog optužbi da su pojedini njegovi zaposlenici možda sudjelovali u dogovaranju kamatnih stopa libor i euribor. Osim toga, jedan od pomoćnika izvršnog direktora, Juergen Fitschen, spada u skupinu visoko rangiranih menadžera optuženih za utaju poreza u trgovini pravima na emisiju ugljičnog dioksida.

Korigirana neto dobit Deutsche Banka na kraju 2012. sada iznosi 291 milijun eura, u usporedbi sa 4,326 milijardi eura koliko je iznosila u 2011.

Dobit prije oporezivanja sunovratila se na 784 milijuna eura, s 5,39 milijarde eura koliko je iznosila u prethodnoj godini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙