FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi najavljuju nastavak rasta

NEW YORK, 25. veljače 2013. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su ojačali, ukazujući na nastavak uzleta cijena dionica unatoč zabrinutostima investitora da bi Fed mogao zaoštriti monetarnu politiku i prije nego se očekivalo.

Terminski Dow Jones oko 13,30 bio je u plusu 39 bodova, tehnološki Nasdaq 17,25 bodova, a S&P 500 6,4 boda.

Od početka godine Wall Street je imao snažnu izvedbu, tako da je S&P 500 indeks trenutno u plusu 6,2 posto. Povremene korekcije na tržištu uglavnom nisu znatnijeg intenziteta, budući da investitori koriste razdoblja dobitonosnih prodaja kao prilike za kupnju.

U fokusu ulagača ovoga će tjedna biti pregovori republikanaca i demokrata u Washingtonu o smanjenju proračunskih rashoda. Početkom godine u Kongresu je postignut dogovor o povećanju poreza, čime je izbjegnuta 'fiskalna litica', automatsko smanjenje proračunskih izdataka i povećanje poreza.

S nestrpljenjem se očekuje i izvješće predsjednika Feda Bena Bernankea u Kongresu, jer se ulagači nadaju da će najaviti nastavak vođenja kvantitativne monetarne politike.

Prošloga je tjedna, naime, objavljen zapisnik s nedavne sjednice Feda koji je pokazao da su pojedini čelnici američke središnje banke zabrinuti zbog troškova kupnje državnih i hipotekarnih obveznica, što je izazvalo strahovanja da bi Fed mogao smanjiti ili sasvim ukinuti taj program.

S nestrpljenjem se iščekuju i vijesti o talijanskim parlamentarnim izborima.

I na europskim burzama vlada pozitivno ozračje, ponajviše pod utjecajem medijskih špekulacija o izboru novog guvernera japanske središnje banke, koji je zagovornik snažnije monetarne ekspanzije. Po pisanju medija, novi guverner japanske središnje banke mogao postati sadašnji predsjednik Uprave Azijske razvojne banke Haruhiko Kuroda.

Trenutno je londonski Ftse, pariški CAC i frankfurtski DAX u plusu između 1,34 i 2,47 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙