FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 15. ožujka

ZAGREB, 14. ožujka 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 15. ožujka.

ZAGREB - Županijska komora Rijeka na konferenciji za novinare predstaviti će projekt Sektor turizma - suradnja između regija Emilia-Romagna i Marche te Albanije, Hrvatske i Crne Gore koja će se održati u sklopu međunarodnog sajma turizma Place2Go. Cilj projekta je potaknuti snaženje turističke ponude povezivanjem posebnosti koje odlikuju svaku od zemalja. Međunarodni sajam turizma Place2Go održava se od 15. do 17. ožujka u Boćarskom domu (14,00 sati, Boćarski dom, Prisavlje 1).

ZAGREB - Predstavnici niskotarifne zrakoplovne kompanije Germanwings na susretu s novinarima predstavit će poslovanje u 2012. godinu te nova odredišta za ovu godinu, a predstavit će i novosti i najave za hrvatsko tržište (13,00 sati, Double tree by Hilton Zagreb, Ulica Grada Vukovara 269 a).

ZAGREB - Uoči obilježavanja Svjetskog dana potrošača predstavnici Zagrebačke banke na konferenciji za novinare predstavit će analizu prigovora građana u Zagrebačkoj banci u 2012. godini (11,30 sati, Zagrebačka banka, Trg bana Jelačića 10).

ZAGREB - Zaračunata bruto premija 27 hrvatskih društava za osiguranje na kraju veljače je iznosila 1,65 milijardi kuna i bila je za 0,7 posto niža nego u istom mjesecu prošle godine, čime je nastavljen trend smanjivanja zaračunate bruto premije hrvatskih osiguravatelja, pokazuju podaci Hrvatskog ureda za osiguranje (HUO). Smanjenje zaračunate bruto premije bilježi se naime neprekidno od ožujka 2012. godine do siječnja ove godine, kada je zabilježen porast od 1,8 posto, da bi se pad nastavio i u veljači ove godine. Ukupno je u prošloj godini zaračunata bruto premija hrvatskih društava za osiguranje smanjena za 1,2 posto u odnosu na godinu ranije, što 2012. čini četvrtom uzastopnom godinom u kojoj je ukupna premija osiguranja zabilježila negativnu stopu. Niža zaračunata bruto premija u veljači ove godine u odnosu na isti mjesec lani rezultat je 3,5 postotnog smanjenja premije u neživotnim osiguranjima, na 1,25 milijardi kuna. Istodobno je premija u životnim osiguranjima porasla za 9,3 posto, na više od 398 milijuna kuna.

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙