FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sporazum MORH-a i Agencije za civilno zrakoplovstvo

ZAGREB, 14. ožujka 2013. (Hina) - Ministar obrane Ante Kotromanović i direktor Agencije za civilno zrakoplovstvo Omer Pita potpisali su danas sporazum o suradnji koji ima za cilj osigurati najviši stupanj sigurnosti zračnog prometa u Hrvatskoj.

Sporazum o suradnji MORH-a i Agencije za civilno zrakoplovstvo temelj je za dostizanje najviših svjetskih standarda sigurnosti zračnog prometa i važan korak prema usklađivanju s pravnim okvirom za stvaranje jedinstvenog europskog neba, kazao je ministar Kotromanović ustvrdivši da bi pritom civilno-vojna suradnja i usklađenost trebali imati temeljnu ulogu.

Tim se sporazumom podrobnije utvrđuje sadržaj te uvjeti i načini suradnje u obavljanju zajedničkih poslova u zračnom prometu.

Iz MORH-a posebice ističu suradnju na istraživanju događaja povezanih sa sigurnošću letenja u kojima su sudjelovali civilni i vojni zrakoplovi te formiranje zajedničkih radnih skupina. Tu je i suradnja u nadzoru usklađenosti vojnih objekata i opreme koji se koriste za civilni zračni promet, a sporazumom je, kako se navodi, predviđena i razmjena podataka o izvršenim nadzorima sigurnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙