FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osječka policija poziva građane da ne odbacuju ilegalno oružje

OSIJEK, 14. ožujka 2013.(Hina) - Policijska uprava osječko-baranjska pozvala je danas građane da minsko eksplozivna sredstva ne ostavljaju u kanalima, uz rijeke, polja i blizini kuća već da ih predaju policiji i da za to neće biti kažnjeni.

Građani ne trebaju oružje i minsko eksplozivna sredstva donositi u policiju već ilegano posjedovanje prijaviti, a potom će stručne osobe to oružje od njih preuzeti.

Prema osobama koje dragovoljno predaju oružje neće se provoditi sankcije, dok u suprotnom, onima kod kojih se pronađe ilegalno oružje, slijedi kazneni postupak.

Samo posljednjih dana u raznim mjestima u Osječko-baranjskoj županiji pronađeno je više opasnog oružja. Jučer je građanin na području Osijeka u blizini kuće pronašao dvije ručne bombe, a drugi je na području Baranje u kanalu pronašao njih 18. Na području Đakova u pomoćnoj prostoriji zgrade jedan je građanin pronašao tenkovsku granatu.

Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu preuzeo je to oružje, izvijestila je danas PU Osječko-baranjska.

Prije nekoliko dana u Ernestinovu, uz rijeku Vuku, Osječanin je pronašao projektil ručnog bacača M-57. U čišćenju obiteljske kuće u Bijelom Brdu žena je pronašla dvije ručne bombe, dok je muškarac iz Tenje u kanalu ispred kuće pronašao tromblonsku minu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙