FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Adecco s oštrim padom neto dobiti u četvrtom tromjesečju

ZUERICH, 13. ožujka 2013. (Hina/Reuters) - Vodeća svjetska agencija za zapošljavanje Adecco u srijedu je izvijestila o oštrom padu neto dobiti u četvrtom tromjesečju, uz nešto niže prihode, što pripisuje ponajprije teškom gospodarskom okruženju u Europi.

Neto dobit iznosila je 35 milijuna eura i bila je za 74 posto manja u usporedbi s istim razdobljem godine ranije, priopćila je švicarska kompanija.

Prihodi su smanjeni na 5,027 milijardi eura, s 5,194 milijarde eura u istom razdoblju godine ranije.

Rezultate u četvrtom tromjesečju značajnije su pritisnuli troškovi restrukturiranja, u iznosu 46 milijuna eura, koji se odnose na integraciju dijelova poslovanja i smanjenje radnih mjesta.

Slabim rezultatima poslovanja u Europi posebno je teško bila pogođena Francuska, s padom prihoda od 18 posto u četvrtom tromjesečju u usporedbi s istim razdobljem godine ranije. S druge strane, segment poslovanja na području Sjeverne Amerike zabilježio je solidan rast prihoda od osam posto.

U cijeloj prošloj godini neto dobit grupe smanjena je za 27 posto, na 377 milijuna eura. Prihodi su pali na 20,536 milijardi eura, s 20,545 milijardi eura u godini ranije.

Adecco je ujedno izvijestio da planira isplatiti dividendu od 1,8 švicarskih franaka po dionici, što je nepromijenjeno u odnosu na prošlu godinu i više nego što su tržišta očekivala.

"Kompanija ustraje na isplati barem nepromijenjene dividende u usporedbi s godinom ranije, čak i ako se privremeno premaši uobičajeni raspon njezine isplate, osim u slučaju ozbiljno nepovoljnih prilika u gospodarstvu", navodi Adecco u priopćenju.

Iznos dividende kreće se u rasponu od 40 do 50 posto prilagođene neto dobiti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙