FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 9. ožujka 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 15,30 sati:

ZAGREB - Ministar turizma Veljko Ostojić izjavio je da je ostavku podnio pod pritiskom izazvanim neutemeljenim optužbama te hajkom velikih razmjera što mu onemogućava da svoju dužnost obavlja na profesionalnoj razini koju su on i njegov tim uspostavili u Ministarstvu. "Podnosim ostavku na mjesto ministra turizma u Vladi Republike Hrvatske zbog pritisaka koji se posljednjih dana vrše na mene, a koji su rezultat neutemeljenih optužbi i neistina. Hajka ovakvih razmjera onemogućuje mi da svoj posao obavljam na razini profesionalnosti koju smo moj tim i ja uspostavili u Ministarstvu u proteklom razdoblju", kaže se u izjavi ministra Veljka Ostojića koju prenosi Ministarstvo turizma. "Nadam se da će Ministarstvo, zbog dobrobiti ove zemlje, nastaviti istim smjerom kojim smo krenuli te da će nastaviti projekte koje smo započeli", izjavio je Veljko Ostojić koji će se sutra u podne obratiti novinarima u Ministarstvu turizma.

PULA - Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić rekao je da će Predsjedništvo stranke poslijepodne odlučiti hoće li IDS ostati ili izaći iz vladajuće koalicije te da on ne želi prejudicirati odluku Predsjedništva. "Ne želim prejudicirati ničiju odluku, pa tako niti odluku Predsjedništva stranke. Uostalom, treba još vidjeti hoće li IDS ostati ili izaći iz vladajuće koalicije te shodno tome hoće li ponuditi novog kandidata za ministra turizma", rekao je Hini Jakovčić. Iz Vlade je danas priopćeno da je premijer Zoran Milanović prihvatio ostavku IDS-ovog ministra turizma Veljka Ostojića te da Vlada očekuje da IDS predloži novog kandidata za ministra turizma. Upitan hoće li to učiniti, Jakovčić je kazao da će Predsjedništvo stranke danas poslijepodne odlučiti koje će korake IDS poduzeti po tom pitanju.

ZAGREB - Za HNS je Veljko Ostojić bio dobar ministar i odličan kolega u Vladi ali postoje standardi koji su postavljeni i kojih se svi moraju držati, izjavila je Hini glasnogovornica te stranke Renata Potočnik nakon što je Ostojić danas podnio ostavku na dužnost ministra turizma. Potočnik je naglasila da im je žao što je u konačnici došlo do njegove ostavke. U HNS kažu da treba pričekati odluku Predsjedništva IDS-a koje će poslijepodne odlučiti hoće li IDS ostati ili izaći iz vladajuće koalicije ali su sigurni da će koalicija i dalje stabilno funkcionirati.

PULA - Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Silvano Hrelja, komentirajući ostavku ministra turizma Veljka Ostojića, izjavio je kako je Ivan Jakovčić očito procijenio da mu ministar u aferi ne odgovara u kampanji za izbore za Europski parlament i za lokalne izbore te mu je stoga poručio da podnese ostavku. "To potkrepljujem nedavnom izjavom ministra Ostojića koji je rekao kako će podnijeti ostavku ako tako odluči njegov stranački šef", kazao je Hrelja za Hinu dodajući kako je Ostojić tu izjavio dao u kontekstu Jakovčićeva sukoba s premijerom Milanovićem. Na pitanje kako ocjenjuje moguće IDS-ovo napuštanje vladajuće koalicije, Hrelja je rekao da bi to bila velika šteta kako za IDS tako i za Istru općenito. "Bilo bi odgovorno da IDS zamijeni Ostojića na čelu Ministarstva turizma drugim kvalitetnim čovjekom s obzirom na to da u ovom trenutku veliki broj Istrana rade u Zagrebu na programima od velikog značaja i vrijednosti za Hrvatsku", rekao je Silvano Hrelja.

ZAGREB - Vladajuća koalicija se raspada po svim šavovima, izjavio je danas predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, osvrćući se podnošenje ostavke IDS-ovca Veljka Ostojića na dužnost ministra turizma te najave da bi IDS mogao napustiti vladajuću koaliciju. "Koalicija se raspada po svim šavovima jer ona i nema neki zajednički, integrativni nazivnik. Jedino što ih je povezivalo bila je želja za vlašću, želja za sinekurama, za položajima, za kabinetima. Do kuda je dovela ta politika vidimo i danas, da smo u jednoj potpunoj katastrofi, kada jedni od drugih dižu ruke", rekao je Karamarko novinarima na HDZ-ovom motivacijskom saboru. Tvrdnje iz redova vladajućih da im Plan 21, s kojim su dobili parlamentarne izbore, nije uspio, odnosno da je "to bila najobičnija tlapnja", Karamarko smatra tragedijom. "Ovo što sada nude, nekakav Program 5, ja bih ih zamolio da to ne rade. Neka se ostave posla kojim se ne znaju baviti jer doista ovo je više previše. Ovo sve ide nauštrb kvalitete života naših građana i to nije dobro", poručio je. Upitan misli li kao predsjednik HDZ-a da će biti dovoljna rekonstrukcija vlade, odnosno samo zamjena ministara, ili bi Hrvatska trebala izaći na izvanredne izbore, odgovorio je kako je stav HDZ-a da do ulaska Hrvatske u EU neće inzistirati na izvanrednim izborima. "Tu nema pomoći od nikakve rekonstrukcije. To je ekipa koja radi u jednom ozračju neznanja, nesposobnosti, netolerancije i prepotencije. To su njihove glavne karakteristike, a mislim da svi možemo zaključiti da to nije baš nekakva budućnost", rekao je Karamarko. Ne misli da će Kukuriku koalicija izdržati na vlasti cijeli četverogodišnji mandat jer se, kako je kazao, problemi šire "geometrijskom progresijom".

ZAGREB - Za predsjednika Hrvatskih laburista - stranke rada Dragutina Lesara ostavka ministra turizma Veljka Ostojića (IDS) ima dvije dimenzije od kojih je jedna posljedica afere u koju je, po njemu, "očito" bio uključen, a druga oslikava "veoma čudne odnose" između koalicijskih partnera IDS-a i SDP-a. "Jedna je dimenzija ostavke posljedica afere u koju je sada bivši ministar očito bio uključen ali tako dugo dok Povjerenstvo za sukob interesa ne da pravorijek ne možemo u to biti sto posto sigurni", rekao je Lesar Hini. Dodatno, kaže, zbunjuju različita Ostojićeva objašnjenja o slučaju kupoprodaje spornog zemljišta. Druga dimenzija ostavke odnosi se na veoma čudne odnose između IDS-a i SDP-a koji su na nacionalnoj razini partneri, dok na lokalnoj razini SDP svom partneru "zabija nož u leđa", rekao je Lesar. "Ako Ostojić govori da se radi o hajci onda je hajku netko napravio", zaključio je Lesar, dodavši da Ostojić "očito aludira da iza te hajke stoji SDP". U izjavi, koju je medijima danas poslalo Ministarstvo turizma, Ostojić je naveo da ostavku podnosi zbog pritisaka koji se posljednjih dana vrše na njega zbog čega mu hajka takvih razmjera onemogućuje da svoj posao obavlja na razini profesionalnosti koju su on i njegov tim uspostavili u proteklom razdoblju. Lesar, međutim, smatra da se treba nositi s javnim pritiskom i da je, kad mediji i javnosti propituju o nekome nešto, onda teško to nazvati hajkom. Upitan kako će se eventualni izlazak IDS iz koalicije odraziti na njezinu stabilnost, Lesar je rekao da vladajuća koalicija i bez IDS-ovih zastupnika ima većinu. Njega ne bi čudio izlazak IDS-a jer je toj stranici, kaže, svojstveno da izlazi iz vladajućih koalicija.

OSIJEK - Predsjednik Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje (HDSSB) Vladimir Šišljagić izjavio je danas u povodu ostavke ministra turizma Veljka Ostojića kako je "vrijeme da - nakon svih događaja koji su Hrvatsku doveli u katastrofalno stanje - ostavku podnese i predsjednik Vlade Zoran Milanović". U HDSSB-u "nismo iznenađeni ostavkom ministra Ostojića, jer je očito, barem prema informacijama koje su objavljivane u javnosti, da je sudjelovao u kupovini zemljišta". Isto tako "događaji oko ministra poljoprivrede Jakovine, ali i kompletno izuzetno teška situacija u Hrvatskoj nalaže i premijeru da podnose ostavku, jer očito da Kukuriku koalicija nije odgovorila teškim izazovima u kojima se našla Hrvatska", izjavio je Šišljagić. Još prije "dvije godine HDSSB je upozoravao da je došlo vrijeme za izvanredno stanje u Hrvatskoj, jer je bilo jasno da će se svi problemi, od gospodarske i socijalne krize, samo povećavati, jer nije ništa napravljeno da se kriza zaustavi", rekao je Šišljagić. Kao tada i "danas mi predlažemo da se pod hitno osnuje Vlada nacionalnog spasa, jedinstva, odnosno nebitno kako će se zvati ali da bude sastavljena isključivo od stručnih i moralnih ljudi, u kojoj neće biti važna stranačka pripadnost već znanje i iskrena volja da se Hrvatska podigne s dna na kojem se danas nalazi, a hrvatskim građanima omogući dostojanstven život", rekao je u izjavi za Hinu predsjednik HDSSB-a i osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić.

ZAGREB - Hrvatska seljačka stranka (HSS) pozdravlja ostavku ministra turizma Veljka Ostojića smatrajući je principijelnom te pitajući pritom zašto visoki etički standardi Vlade ne vrijede i za SDP-ove ministre, počevši, kako navode, od ministra Jakovine. "HSS pozdravlja čin ministra (Veljka) Ostojića te smatramo da je svaki član Vlade odgovoran za svoje postupke kao i za postupke svoje najbliže obitelji", naveo je HSS u povodu ostavke ministra turizma. "Gospodin Ostojić je postupio principijelno, što se ne može reći za neke druge članove Vlade koji unatoč aferama, ali i nesposobnosti, nisu ni pomislili na slično. Pomalo smo začuđeni licemjerjem Vlade i nepridržavanjem vlastitih načela jer ako visoki etički standardi Vlade vrijede za sve zašto ne vrijede i za SDP-ove ministre, počevši od ministra Jakovine?", stoji u rekaciji HSS-a.

PULA - Saborski zastupnik i kandidat za istarskog župana na lokalnim izborima Damir Kajin rekao je da je ostavka ministra turizma Veljka Ostojića očekivana te poručio da Istra ne smije biti "talac politike" predsjednika lDS-a Ivana Jakovčića. "Iz Vladinog priopćenja kojim je IDS-u ponuđeno da predloži novog kandidata za ministra turizma vidljivo je da nitko nema ništa protiv IDS-a, a kamoli protiv Istre, već je eventualno protiv određenog ponašanja", istaknuo je Kajin u izjavi za Hinu. Dodao je kako Istra "nije danas ugrožena izvana, već iznutra" te kako nju zasigurno, kako je rekao, "ne ugrožava Zagreb, kako to pokušava prikazati Jakovčić". "Istru stabilizira središnja vlast, a najbolje govori podatak da će Istra u 2013. godini imati dvije milijarde kuna više investicija nego 2011. godine", naglasio je Kajin. Dodao je kako "sve ono što Jakovčić nije realizirao s Ivom Sanaderom, to će Istra sada realizirati s premijerom Milanovićem". "Dosta je Jakovčićevog igranja s Vladom. Sve ono što sam govorio, ostvarilo se. Jakovčić nikada nije vjerovao ovoj vladi, nikad je nije podržavao i upravo zato Istra ne smije biti talac takve politike", zaključio je Damir Kajin.

PLITVIČKA JEZERA - Skup "Žene poduzetnice u ruralnim područjima: potraga za tržištima" otvorio je danas u Plitvičkim Jezerima predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović istaknuvši kako vjeruje da će poruke tog skupa biti snažan poticaj ženskom poduzetništvu i osnažiti poziciju žena u ruralnom prostoru. U povodu Međunarodnog dana žena taj su skup s okruglim stolom organizirale agencije Ujedinjenih naroda u Hrvatskoj u suradnji s veleposlanstvima Kanade i Australije. Tema skupa "Žene poduzetnice u ruralnim područjima: potraga za tržištima" obuhvaća tri ključne riječi - žene, poduzetništvo i ruralni razvoj, rekao je predsjednik Josipović izrazivši uvjerenje da će poruke tog skupa biti snažan poticaj i ženskom poduzetništvu, afirmaciji žena u gospodarstvu općenito, ali da će osnažiti i poziciju žena u ruralnom prostoru. Podsjetivši kako je jučer u povodu Dana žena kazao da se žene moraju izboriti za svoj dio odgovornosti u politici i da ne prihvaćaju samo 12. i 13. mjesta na kandidacijskim listama, ustvrdio je da iskustva pojedinih žena, pa i na skupu nazočne bivše premijerke Jadranke Kosor, pokazuju da nema nijedne pozicije u društvu, od kulture, gospodarstva ili politike, gdje žene ne mogu djelovati jednako uspješno kao i muškarci. "Žene mogu biti jednake i imati iste uspjehe i neuspjehe kao i muškarci", istaknuo je hrvatski predsjednik. Josipović je rekao i kako je pozicija poduzetnica na ruralnom prostoru "nerijetko dodatno usložena činjenicom da je riječ o ženama nacionalnih manjina", konkretno na prostoru uz Nacionalni park Plitvička jezera. One imaju priliku za razvoj povezujući gospodarstvo, kulturu i ruralnu tradiciju na prostoru koji posjećuju mnogobrojni turisti, ocijenio je Josipović koji je tu djelatnost nazvao ruralnim ženskim tradicijskim poduzetništvom.

ZAGREB - Bez jakog HDZ-a neće biti stabilne Hrvatske, poručio je danas zamjenik predsjednika HDZ-a Drago Prgomet stranačkom članstvu koje se u Ciboninoj dvorani okupilo na motivacijskom saboru uoči europskih i lokalnih izbora. "Mogu nas voljeti ili ne, vjerovati nam ili ne, ali bez jakog HDZ-a nema ni jake i stabilne Hrvatske", naglasio je Prgomet. Ustvrdio je kako je HDZ uvijek za Hrvatsku igrao velike uloge, te da se danas, uoči izbora za hrvatske zastupnike u Europskom parlamentu 14. travnja i lokalne izbore 19. svibnja, postavlja pitanje je li HDZ dorastao tu ulogu odigrati dobro ili loše. Naglasio je da HDZ treba isticati europske vrijednosti poštivanja različitosti i zajedništva, vrijednosti koje pripadaju narodu poput kršćanskog pristupa čovjeku, obitelji zajednici. "Te vrijednosti su naše nasljeđe. Možemo se pozivati na njih, ali ih moramo i živjeti", poručio je Prgomet. Prgomet je prozvao vladajuću koaliciju kao nesposobnu da Hrvatsku izvuče iz krize i hrvatskom narodu vrati optimizam, istaknuvši da aktualna Vlada nije rješenje problema, nego je upravo ona problem. Predsjednik HDZ-ova Odbora za vanjsku politiku Davor Ivo Stier pozvao je hrvatske građane da na izborima 14. travnja daju glas HDZ-u, odnosno "onima koji će biti hrvatski glas u Europi". Andrej Plenković, HDZ-ov zastupnik u Saboru i promatrač u Europskom parlamentu, kritizirao je Vladu i predsjednika države Ivu Josipovića zbog odluke da se europski izbori održe sredinom travnja, a ne svibnja kada su i lokalni izbori, čime se, ustvrdio je, umjesto štednje odabralo trošenje, umjesto informiranosti neinformiranost birača, umjesto veće manja izlaznost na izbore, a time i njihov legitimitet.

ZAGREB - Milan Bandić i SDP nikada ne bi došli na vlast u Zagrebu da nisu dobili i glasove HDZ-ovaca, poručila je danas HDZ-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Margareta Mađerić, pozivajući na HDZ-ovom motivacijskom Saboru stranačke kolege da na lokalnim izborima 19. svibnja pokažu jedinstvo i glasuju za stranačke kandidate. "Bandićeva i SDP-ova formula za uspjeh u Zagrebu je da nikada ne bi došli na vlast u Zagrebu da nije bilo glasova HDZ-a", istaknula je Mađerić s pozornice Cibonine dvorane. Naglasila je kako je Bandić frakcija SDP-a, "koji je razorio Zagreb poput potresa s epicentrom u Zagrebačkom holdingu kao SDP-ovoj utvrdi". Istaknula je kako SDP ima dva kandidata za zagrebačkog gradonačelnika, Milana Bandića i Rajka Ostojića, "koji je svoju nesposobnost pokazao kao ministar zdravstva i nećemo mu dati šansu da svojom nesposobnošću uništi naš Zagreb". "Nitko više neće trgovati glasovima HDZ-ovaca, to ćemo promijeniti 19. svibnja. Ovo je trenutak istine za HDZ i zato ćemo biti jedinstveni, podržati HDZ i izabrati svoju gradonačelnicu", poručila je Mađerić. HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Vukovara Ivan Penava je vladajuću Kukuriku koaliciju optužio da najavom uvođenja ćirilićnih natpisa u Vukovaru unosi nemir u taj grad, gdje, naglasio je, rat još nije završio. "Kod nas je rat, koji je počeo 1990. i nikada nije završio. I danas smo svjedoci tih agresija koje polako prerastaju u aždaju koja guta sve pred sobom i neće stati samo na Vukovaru, nego nastojati progutati sve pred sobom", poručio je. Darko Milinović, predsjednik HDZ-ove ličko-senjske županijske organizacije, izrazio je uvjerenje da će HDZ svoju snagu i jedinstvo pokazati na lokalnim izborima u svibnju.

ZAGREB - Bivšoj HTV-ovoj urednici Dijani Čuljak određeno je mjesec dana istražnog zatvora kako ne bi utjecala na svjedoke u istrazi Core Media i ponovila kazneno djelo sprječavanja dokazivanja zbog kojega je sinoć uhićena. Njezin odvjetnik Gordan Preglej potvrdio je da se Dijanu Čuljak u aferi Core Media sumnjiči i za zlouporabu položaja i ovlasti. Ona je posljednja na koju se ta istraga proširila nakon što je tužiteljstvo prošle godine počelo istraživati njenog bivšeg supruga Vladimira Šelebaja i još četiri osobe zbog sumnje da su iz tvrtki Core Media i Media Spot izvukli više od 16 milijuna kuna te da su izbjegli plaćanje 3,1 milijuna kuna PDV-a. Istražni zatvor na ročištu zatvorenom za javnost odredila joj je sutkinja Vera Polak Presečki koja ju je ispitala nakon što je Dijana Čuljak svoju obranu jutros iznijela tužiteljima zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva. Sa suda na Zrinjevcu bivša je televizijska zvijezda odvezena u zatvor u Remetincu, a njezin je odvjetnik najavio žalbu na odluku o određivanju jednomjesečnog istražnog zatvora.

PULA - Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić, koji je jučer u Zagrebu predstavio nezavisnu listu koju će predvoditi na izborima za hrvatske zastupnike u Europskom parlamentu, rekao je danas u Puli da tom kandidaturom ne napušta brigu i odgovornost za budućnost Istre. Ne napuštam brigu i odgovornost za budućnost Istre, nego želim "maksimalno sudjelovati u budućnosti Istre" tako da kroz Europski parlament pomognem razvoju i realizaciji ključnih projekata u toj županiji, istaknuo je Jakovčić na konferenciji za novinare. "Želim pomoći budućem županu i budućim gradonačelnicima, a ako budem izabran u parlament, bit ću maksimalno otvoren za sve one koji će upravljati Istrom jer je to moja obveza i moja dužnost", kazao je Jakovčić. Dodao je kako sebe vidi kao osobu koja će upravo zbog tog regionalnog senzibiliteta zastupati sve hrvatske regije i da je zato njegov slogan "Europa za sve", a svoje dugogodišnje iskustvo želi staviti u funkciju razvoja Hrvatske i svih jedinica lokalne i regionalne samouprave.

RIJEKA - Kandidat Hrvatskih laburista - stranke rada za riječkoga gradonačelnika Predrag Šustar danas je na konferenciji za novinare ustvrdio da bi u sljedećem mandatnom razdoblju trebalo proglasiti moratorij na provedbu velikih infrastrukturnih projekata u gradu, poput Zapadne Žabice s novim autobusnim kolodvorom. Šustar je novinarima na lokaciji predviđenoj za projekt, u blizini sadašnjeg autobusnog kolodvora, kazao da bi od nezavisnih tijela trebalo zatražiti mišljenje o isplativosti projekta zbog rizika koji nosi predviđeni način financiranja javno-privatnim partnerstvom. Istaknuo je da je sadašnji gradonačelnik i kandidat SDP-a za još jedan mandat Vojko Obersnel u kampanji prije četiri godine najavljivao završetak gradnje sveučilišnog kampusa u sljedeće četiri godine, početak gradnje stambeno-poslovnog kompleksa i marine na Delti i Porto Barošu, pozicioniranje 3. maja kao jednog od vodećih hrvatskih brodogradilišta, riječke luke uz bok europskim lukama. Ta su obećanja ostala ista i u ovoj kampanji a dodaju im se i nova poput izgradnje novog znanstveno-tehnološkog parka, kazao je Šustar.

VUKOVAR - Kao što je bio mjestom ponosa u Domovinskom ratu, Vukovar mora ponovno postati mjestom gdje se neće preko ćirilice ponižavati hrvatski narod i provoditi projekt "Memoranduma 2", poručio je sa skupa Zavjeta za Hrvatsku, održanom danas u Hrvatskom domu u Vukovaru, predsjednik te stranke umirovljeni general Marko Lukić. U govoru na skupu, tijekom kojega je predstavljen dokument "Strateška polazišta za oslobađanje Hrvatske od unutarnje agresije", Marko Lukić ustvrdio je kako su blokirane sve stvaralačke sposobnosti hrvatskog društva. "Mi to detektiramo kao unutarnju agresiju u kojoj sudjeluju i brojne institucije, od pravosudnog i bankarskog sustava do medijskih kuća", kazao je dodajući kako "danas iz Vukovara započinje Oluja 2" kojom Zavjet za Hrvatsku želi vratiti "izgubljeni ponos i gospodarski prosperitet hrvatskog naroda i države". Predstavljajući "Strateška polazišta za oslobađanje Hrvatske od unutarnje agresije", ravnatelj Domovinskog stožera umirovljeni admiral Davor Domazet-Lošo naveo je kako taj dokument sadrži 22 zadaće, a cilj mu je ponovno pokrenuti stvaralače snage Hrvatske, unutarnju politiku usmjeriti u smjeru jedinstva i zajedništva, a vanjsku prema nastojanjima da starteški partneri Hrvatske postanu SAD, Njemačka i Izrael, te Rusija. Među zadaćama se navodi i potreba donošenja zakona o nevladinim udrugama da ne smiju i ne mogu biti financirane iz inozemstva, potreba se državu učini odgovornim i najvećim poduzetnikom, osnivanja ministarstva domovinske sigurnosti, ustroja integrirane energetske nacionalne politike te provedba programa "živo selo".

DUBROVNIK - U prometnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 19,10 sati u mjesto Čare na otoku Korčuli jedna osoba je lakše ozlijeđena, priopćila je danas policija, a mediji javljaju da je riječ o saborskom zastupniku SDP-a Mladenu Mareliću. Do nesreće je došlo kada je 22-godišnjak, koji je neoprezno započeo s kretanjem teretnog vozila dubrovačkih registracijskih oznaka djelomično otvorenim suvozačevim vratima udario u 62-godišnjaka, koji je bio na cesti pored svog parkiranog osobnog vozila u kvaru. Nakon pružene liječničke pomoći u Domu zdravlja u Korčuli 62-godišnjak je prevezen u splitsku bolnicu gdje je zbog lakših tjelesnih ozljeda zadržan na liječenju. Oko 19,20 sati na mjesto događaja došao je 30-godišnji sin ozlijeđenoga, vrijeđao vozača i suvozača, te razbio retrovizor na teretnom vozilu, kaže se među ostalim u priopćenju dubrovačko-neretvanske Policijske uprave.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙