FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ponavlja se javna rasprava o prijedlogu prostornog plana Primorsko-goranske županije

RIJEKA , 6. ožujka 2013. (Hina) - Primorsko-goranska županija ponovit će javnu raspravu o prijedlogu prostornog plana te županije od 14. do 21. ožujka jer nije dobila suglasnost mjerodavnog ministarstva na konačni prijedlog tog plana, priopćila je danas županijska uprava.

U objašnjenju te odluke županija ističe da je u prosincu prošle godine, pošto je sredinom godine održana javna rasprava, Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja predan zahtjev za izdavanje suglasnosti na konačni prijedlog prostornog plana.

Ministarstvo je utvrdilo kako je potrebno ponoviti javnu raspravu kojom bi se omogućilo da se javnost upozna s izmjenama plana na temelju odluka općinskih i gradskih vijeća te kako bi se on uskladio s prijedlozima izmjene strategije i programa prostornog razvitka Republike Hrvatske, koji su u postupku javne rasprave.

Javnu raspravu potrebno je ponovno provesti i zato što je Ministarstvo zaštite okoliša i prirode uvjetovalo svoje pozitivno mišljenje izmjenama kapaciteta nekih turističkih zona, ukidanjem nekih turističkih zona, ukidanjem nekih područja za marikulturu te ukidanjem dviju vjetroelektrana.

Županija ističe da su zato glavni preduvjeti za dobivanje suglasnosti tog ministarstva donošenje izmjena strategije i programa prostornog razvitka Republike Hrvatske i ponovna javna rasprava.

Nakon zaključenja ponovne javne rasprave i izrade izvješća o ponovnoj javnoj raspravi, prijedlog prostornog plana ponovno će biti poslan ovlaštenome ministarstvu s nadom da će do tada biti prihvaćeni strategija i program prostornog uređenja Republike Hrvatske, istaknuli su iz županijske uprave navodeći da je iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja bilo obećano da će se nova strategija donijeti do kraja 2012. te da je tom roku bio prilagođen plan izrade županijskoga prostornog plana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙