FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odbor: Muellerov breg ne prolazi bez geotehničkog elaborata

ZAGREB, 18. veljače 2013. (Hina) - Odbor za prostorno uređenje zagrebačke Gradske skupštine danas je odbio Urbanistički plan uređenja (UPU) Muellerovog brega jer nije izrađen geotehnički elaborat koji je potreban budući da je to područje u neposrednoj blizini dvaju klizišta, pa će skupštinska rasprava o Muellerovom bregu najvjerojatnije ponovno biti odgođena.

"Nedavno su klizila tri brijega, pa i Šestinski dol i Muellerova ulica", upozorio je član odbora Zvone Brumnić (SDP) naglasivši da je cjeloviti i detaljni geotehnički elaborat za Muellerov breg više nego potreban. S time se složila i članica odbora Danira Bilić (HDZ) dodajući da "klizišta već sada stvaraju probleme ljudima koji ondje žive".

Na odboru je rečeno da je dosad za Muellerov breg izrađena predfaza projekta gradske infrastrukture i cjeloviti krajobzrani plan uređenja, ali da to nije dovoljno da bi UPU mogao ići u daljnu proceduru. O Muellerovom bregu moguća je, kako je rečeno, i ponovljena javna rasprava.

Radi izgradnje Branimirove ulice na potezu od Zavrtnice do Heinzelove članovi odbora podržali su zaključke o kupnji nekretnina odnosno tri zamjenska stana za tri obiltelji koje ondje žive, no kako je bilo dvojbi oko izračuna vrijednosti stanova, proslijedit će to nadležnom, Odboru za financije.

Najzanimljivija rasprava vodila se o pritužbi mjesnog odbora (MO) Folnegovićevo naselje na izgradnju športsko-rekreacijskog centra na tom području. Predsjednik MO Slobodan Jurković izvijestio je članove odbora da su stanovnici Folnegovićevog naselja željeli da se na preostaloj zelenoj površini, između zgrada i sportskih terena, uredi dječje igralište, ali da su tijekom istraživanja mogućnosti za to ostali zatečeni činjenicom da se ondje planiraju izgraditi športski objekti za tamošnji Islamski vjerski centar i da je za to već izdana lokacijska dozvola. "Ogorčeni smo jer bi se na taj način ogradila zadnja zelena površina kojom se koriste svi stanovnici Folnegovićevog naselja", kazao je Jurković i dodao da je ogorčenje tim veće jer nitko iz mjesnog odbora ni vijeća gradske četvrti nije o tome bio obaviješten.

"Skandalozno je da se zadnja javna površina uzima od građana", kazala je članica odbora Vera Šimek Petrinjak (nezavisna) te napomenula da bi kroz javnu raspravu građani bili upoznati s time da je za to područje rađen detaljni plan uređenja (DPU). "A ovako, rješavanjem gradskog prostora putem lokacijskih dozvola - davno je nastupila njegova uzurpacija", dodala je.

Predsjednik Odbora za prostorno planiranje Željko Brebrić najavio je da će odbor zatražiti očitovanje gradonačelnika Milana Bandića, a Jurković je najavio da će gradonačelnika pozvati i na zbor građana krajem veljače ili početkom ožujka.

Odbor je prihvatio prijedlog zaključka o raspisivanju javnog natječaja za prodaju građevinskog zemljišta na Trnju gdje bi tvrtka "Tempo", u Strojarskoj ulici, sagradila stambeno-poslovnu građevinu na parceli od 1259 četvornih metara, a za to bi trebala platiti Gradu 8,1 milijun kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙