FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sharp najavio povezivanje sa Samsungom

TOKIO, 6. ožujka 2013. (Hina/AFP) - Japanska elektronička kompanija Sharp objavila je u srijedu da je s južnokorejskim konkurentom Samsungom sklopila ugovor o kapitalnoj injekciji vrijednoj 111 milijuna dolara a njihovo povezivanje odražava tešku situaciju u kojoj su se našli nekadašnji japanski elektronički divovi.

Sharp je objavio da će Samsung kupiti njegove nove dionice u vrijednosti 10,4 milijarde jena, čime će steći tri posto vlasničkog udjela. Južnokorejski proizvođač pametnih telefona i tablet računala postat će tako najveći strani dioničar Sharpa.

Japanska tvrtka objavila je da će joj taj sporazum pomoći da sredi financije i da će ojačati "uzajamno povjerenje" između tvrtki koje će iskoristiti Sharpovu tehnologiju zaslona od tekućih kristala za mobilne telefone i tablete.

Samsung je pak priopćio da će ta investicija "postaviti čvrste temelje za Samsungovu stabilnu opskrbu LCD panelima iz više izvora".

Japanski elektronički divovi suočeni su s bezbroj problema, uključujući jaki jen, slabu potražnju na ključnim izvoznim tržištima, žestoku konkurenciju, osobito u posrnulim odjelima za televizore, te strateške pogreške koje su naštetile njihovim financijama.

Sharp je prošle godine upozorio da se bori za opstanak i položio je svoje sjedište u Osaki kao kolateral za ključne bankovne kredite. Najveći mu je problem jeftinija konkurencijom u sektoru zaslona od tekućih kristala.

U Samsungu pak mogu očekivati da će im sporazum sa Sharpom proširiti pristup tržištu bez ulaganja u nove proizvodne pogone, tumače analitičari.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙