FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Herak: ostavljam Veljku Ostojiću da odluči po savijesti

PULA, 5. ožujka 2013.(Hina) - Bivši ministar turizma Ivan Herak koji podupire kandidaturu Damira Kajina za istarskog župana izjavio je danas kako aktualnom ministru turizma Veljku Ostojiću ostavlja da po savjesti odluči kako će postupiti u slučaju sporne kupoprodaje zemljišta u Balama.

Osobno mislim da će biti vrlo teško dokazati bilo kakvo kazneno djelo u spomenutoj kupoprodaji zemljišta jer ne očekujem da će itko od sudionika priznati da je sudjelovao u urbanizaciji tog zemljišta, ustvrdio je Herak dodajući kako će zadnju riječ izreći pravosuđe.

Damir Kajin naglasio je kako je obitelj Mitton "izigrana i namagarčena" jer im nitko nije rekao da pričekaju s prodajom. Zar bi ta obitelj zaista prodala tu zemlju za 800 tisuća kuna da je znala da će zemljište za šest mjeseci biti urbanizirano, upitao je.

"Nikome ništa ne želim imputirati, nikoga ne želim prozivati, no takvih slučajeva u Istri ima više od stotinu. Stoga, ovu povampirenu pohlepu mislim zaustaviti koliko god me to koštalo. Uzeti sirotinji, a dati sebi", više neće biti istarska politika, kazao je Kajin na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj je bio i Herak.

Dodao je da upravo zbog takvih i sličanih slučajeva u Istri, Jakovčićevu izvršnu vlast treba demontirati.

U posljednja dva mandata vlast je u funkciji pojedinaca i njihovih interesa. Kupovali su pojedince sa sve više novca, pa novca za javne potrebe više nema. Da država po dolasku nove vlasti nije 'spustila' u Istru 800 do 900 milijuna kuna, od čega 600 milijuna za kapitalne investicije, pitanje je da li bi u Županiji uopće isplaćivali plaće, ustvrdio je Kajin, ističući da problem Istre ne dolazi izvana, nego iznutra.

Herak je danas najavio skorašnje predstavljanje koalicijskog programa kojeg su sastavili ljudi iz Istre koji su bili župani, gradonačelnici, ministri, veleposlanici, a temeljit će se na korištenju novca iz EU fondova što do 2020. iznosi oko osam milijardi kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙