FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Singapurski stabilizacijski fond povećao udio u španjolskom Repsolu

SINGAPUR, 4. ožujka 2013. (Hina/AFP) - Singapurski stabilizacijski fond Temasak kupio je pet posto udjela u španjolskoj naftnoj grupi Repsol za nešto više od milijarde eura, povećavši time svoj ukupni udio na 6,3 posto, objavio je Repsol u ponedjeljak.

Temasak je kupio Repsolov cijeli portfelj trezorskih dionica po cijeni po 16,01 euro po dionici, za ukupno 1,036 milijardi eura, navela je tvrtka u priopćenju.

Ta operacija najveća je investicija Singapura u Španjolskoj i ukazuje na povjerenje tog prvoklasnog međunarodnog ulagača u Repsolovu strategiju rasta, stoji u priopćenju.

Repsol je u svibnju prošle godine predstavio novi strateški plan nakon što je Argentina nacionalizirala proizvođača nafte i plina YPF u kojem je španjolska kompanija imala 51-postotni udio. Najavili su fokus na jačanje naftne proizvodnje i smanjenje neto duga kako bi izbjegli eventualno sniženje ocjene o kreditnoj sposobnosti koju izdaju agencije za kreditne rejtinge.

Kao dio strategije tvrtke kompanija je navela da će uložiti 19,1 milijardu eura u razdoblju između 2012. i 2016. u razvoj novih istraživačkih projekata, uglavnom u Alžiru, Brazilu, Boliviji, Rusiji, Sjedinjenim Državama, Španjolskoj, Peruu i Venezueli.

Singapurski pak stabilizacijski fond povećava ulaganja u energetski sektor na koji je u prošloj financijskoj godini zaključno s ožujkom otpadalo šest posto njegovih ulaganja, u odnosu na tri posto koliko su iznosila u godini ranije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙