FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 4. ožujka 2013. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

NEW YORK

Njujorški bračni par poginuo je u prometnoj nesreći na putu do rodilišta u New Yorku, ali je njihovo nerođeno dijete preživjelo nesreću i došlo na svijet u bolnici, javlja NBC. Nachman i Raizy Glauber, oboje stari 21 godinu, poginuli je u taksiju u koji se nedugo nakon ponoći u Brooklynu zaletjelo drugo vozilo. Proglašeni su mrtvima po dolasku u bolnicu, ali su liječnici uspjeli spasiti i poroditi dijete. Nesreću je preživio i taksist, a vozač i suvozač iz automobila koji ih je udario pobjegli su pješice s mjesta nesreće i policija za njima traga.

LONDON

Glazbeni i televizijski producent Simon Cowell objavio je da pokreće novi talent show na YouTubeu, prenosi BBC. Čovjek koji stoji iza The X Factor i Britain's Got Talent kaže kako želi da se na natjecanje You Generation prijave ljudi s neobičnim i originalnim talentima, od glazbenika do šminkera i fotografa. Na audiciji će sudjelovati svi koji objave svoje video uratke na posebnom YouTube kanalu dostupnom najširoj publici, a ocjenjivat će ih osobe povezane s Cowellovom tvrtkom Syco. U roku godine dana, svaka dva tjedna održavat će se audicije i dodjeljivati nagrade u različitim kategorijama.

CHICAGO

Beba iz Mississippia rođena s virusom HIV-a izliječena je nakon vrlo ranog liječenja standardnim lijekovima, objavili su u nedjelju američki znanstvenici, što bi mogao biti prijelomni slučaj za liječenje najmlađih pacijenata zaraženih tim smrtonosnim virusom. To je prvi slučaj tzv. funkcionalnog izlječenja novorođenčeta, rijedak događaj kada osoba postigne remisiju bez daljnje terapije i kada analiza krvi pokazuje da se virus nije umnožio. Potrebni su dodatni testovi kako bi se utvrdilo postiže li terapija jednak učinak i u druge djece, no već taj rezultat mogao bi promijeniti način liječenja visokorizičnih beba i potencijalno dovesti do izlječenja djece oboljele od HIV-a, virusa koji uzrokuje AIDS.

WASHINGTON

Nekadašnja američka košarkaška zvijezda Dennis Rodman u nedjelju se na jednoj američkoj televizijskoj mreži branio od kritika zbog nedavnog putovanja u Sjevernu Koreju, rekavši da njezin vođa Kim Jong-un, kojega je nazvao "prijateljem", ne želi rat nego tek običan telefonski poziv Baracka Obame. Odgovarajući na pitanja mreže ABC o stanju ljudskih prava u Sjevernoj Koreji, Rodman je rekao da on "nije diplomat". "Ne branim ga, ne opravdavam ono što čini", rekao je. No ponovio je da mu je Kim Jong-un "prijatelj". Rekao je da mu je sin bivšeg diktatora Kim Jong-ila, koji je umro koncem 2011., rekao: "Ne želim rat". "On želi da Obama učini samo jedno, da ga nazove", rekao je u povjerenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙