FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kandidat za istarskog župana Valter Flego predstavio predizborni program

POREČ, 22. veljače 2013.(Hina) - IDS-ov kandidat za istarskog župana Valter Flego večeras je u Poreču održao prvo predstavljanje predizbornog programa naziva "Platforma 7x7: za Istru koja radi" odnosno programske platforme za, kako je rekao "bržu, snažniju i još veseliju Istru".

U sklopu predstavljanja programa on će, kako je najavio, u idućih nekoliko tjedana u sedam gradova predstaviti sedam tematskih poglavlja svojeg programa, ključnih za razvoj Istarske županije i presudnih za kvalitetniji život njezinih ljudi.

Večerašnje prvo predstavljene na temu "Infrastruktura za razvoj i zaštitu okoliša" obuhvatilo je sedam točaka koje se odnose na dovršetak izgradnje Istarskog ipsilona, novi pomorski putnički terminal u Puli, pitanje vodoopskrbe, novu kanalizacijsku mrežu i odlaganje otpada, prirodni plin, obnovljive izvore energije i izgradnje sustava azila za napuštene životinje.

"Opredjeljenje za ekološki održivi razvoj Istre i zaštitu okoliša nema alternative. Kvalitetna infrastruktura preduvjet je održivog razvoja" , poručio je Flego dodavši kako je uz Istarski ipsilon prioritet i nastavak rekonstrukcije i modernizacije državnih, županijskih i lokalnih cesta kao i prometnica po gradovima i općinama. Večeras je najavio i projekt pomorskog povezivanja Istre izgradnjom novog pomorskog putničkog terminala u sjevernom dijelu pulskog zaljeva, na danas napuštenoj bivšoj vojnoj zoni.

Flego je između ostaloga u iduće četiri godine najavio ulaganja u iznosu od 300 milijuna kuna za daljnji razvoj vodoopskrbe Istre kako bi se povezala izvorišta pitke vode i tako stabilizirala opskrba vodom kako bi se time spriječila redukcija vode.

"Moj je program otvorena autocesta kojoj se može priključiti svatko tko želi pridonijeti napretku Istri i kvaliteti života njezina čovjeka", zaključio je Valter Flego na prvom predstavljanju "Platforme 7x7".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙